ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέα γραμμή έναντι της κρίσης αναζητεί ο Ολάντ

νέα-γραμμή-έναντι-της-κρίσης-αναζητεί-411603

Ο υποψήφιος του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Γαλλίας για την προεδρία της Δημοκρατίας, Φρανσουά Ολάντ, επισκέφθηκε την Παρασκευή την Ρώμη, όπου συναντήθηκε με τον Ιταλό πρόεδρο της Δημοκρατίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο και με τον γραμματέα του ιταλικού προοδευτικού Δημοκρατικού Κόμματος Πιερλουίτζι Μπερσάνι.

«Χρειάζεται ένα σύμφωνο που να ξεκινήσει από τον πυρήνα των γάλλων σοσιαλιστών, των γερμανών σοσιαλδημοκρατών και των ιταλών Δημοκρατικών – από τις χώρες όπου θα διεξαχθούν σύντομα εκλογές. Ένα σύμφωνο και μια πλατφόρμα που να επεκταθεί σε όλα τα προοδευτικά και σοσιαλιστικά κόμματα της Ευρώπης, για να αλλάξει πορεία η Γηραιά Ήπειρος», δήλωσε ο Ολάντ, σε κοινή συνέντευξη τύπου με τον Μπερσάνι.

Κύριος στόχος της κίνησης αυτής φαίνεται πως ήταν να επιτευχθεί μια ουσιαστική αλλαγή γραμμής σε σχέση με τα όσα αποφάσισαν έως τώρα ο Γάλλος Πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί και η Γερμανίδα Καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ.

Ο υποψήφιος των γάλλων Σοσιαλιστών για τις προεδρικές εκλογές πρόσθεσε επίσης ότι αν εκλεγεί, θα ζητήσει «την αναθεώρηση όσων αποφασίσθηκαν στην τελευταία Σύνοδο Κορυφής για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ώστε η συμφωνία αυτή να βελτιωθεί, να είναι πιο ολοκληρωμένη, για να καταπολεμηθεί η κερδοσκοπία και για να ενισχυθούν οι αναγκαίες προοπτικές ανάπτυξης».

Σύμφωνα με τον αντίπαλο του Νικολά Σαρκοζί στις εκλογές της άνοιξης του 2012 «η Ευρώπη δεν μπορεί να περιορίζεται μόνο στον έλεγχο των προϋπολογισμών, διότι αξίζει κάτι καλύτερο».

Ο γραμματέας του ιταλικού Δημοκρατικού Κόμματος Πιερλουίτζι Μπερσάνι πρόσθεσε ότι «η Ιταλία δεν θα βουλιάξει την Ευρώπη, αλλά η Μέρκελ και ο Σαρκοζί δεν πρέπει να βουλιάζουν όλους τους υπόλοιπους». «Αυτό ακριβώς», τόνισε ο Μπερσάνι «ήταν το πνεύμα της συζήτησης με τον Ολάντ».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου