ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Έρχονται απολύσεις, αν αποτύχει η εφεδρεία»

έρχονται-απολύσεις-αν-αποτύχει-η-εφε-412729

Ανοιχτό το ενδεχόμενο απολύσεων άφησε ο υπουργός διοικητικής μεταρρύθμισης κύριος Δημήτρης Ρέππας σε ενημέρωση που έκανε σε δημοσιογράφους το πρωί της Πέμπτης.

Σύμφωνα με τον κύριο Ρέππα υπάρχουν περιθώρια περαιτέρω απομακρύνσεως των υπαλλήλων πέραν της εφεδρείας εφόσον αυτοί δεν πετύχει το στόχο της απομάκρυνσης 30000 υπαλλήλων μέχρι το τέλος του 2011.

Στο τραπέζι των υψηλόβαθμων στελεχών του υπουργείου διοικητικής μεταρρύθμισης υπάρχουν τα εξής σενάρια:

Α) απολύσεις μετά από αξιολόγηση υπαλλήλων η οποία θα γίνει στο πλαίσιο του νέου προγράμματος που προωθεί το συγκεκριμένο υπουργείο για μικρότερο και πιο ευέλικτο κράτος

Β) Απολύσεως λόγω κλεισίματος ζημιογόνων επιχειρήσεων

Γ) Παράταση εφεδρείας

Δ) Δεύτερη εφεδρεία εντός του 2012 όπως προβλέπεται από το μνημόνιο

Ε) Συμπερίληψη στην εφεδρεία γιατρών του ΕΣΥ και άλλων κατηγοριών επαγγελμάτων οι οποίες είχαν εξαιρεθεί

Ο κύριος Ρέππας τόνισε πως το πρόγραμμα της εφεδρείας έσπασε ένα μεγάλο ταμπού της ελληνικής κοινωνίας και απαντώντας στον εκπρόσωπο του ΔΝΤ, κύριο Πολ Τόμσεν, ο οποίος εχθές έκανε λόγο για επιπλέον απολύσεις είπε «ας μας πουν τι να κάνουμε και όχι να βάζουνε μόνο στόχος».

Ο κύριος Ρέππας, ωστόσο, επέμεινε πως η Τρόικα, κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους , δεν ζήτησε απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, πέραν της εφεδρείας.

Τέλος, ο υπουργός διοικητικής μεταρρύθμισης, μιλώντας για την πορεία της κυβέρνησης Παπαδήμου, ανέφερε πως δεν πρέπει να υπάρχει αίσθηση προσωρινότητας..

Πηγή:protothema.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου