ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

New York Times: «Δραχμή και πραξικόπημα»

new-york-times-δραχμή-και-πραξικόπημα-413474

Η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα επιβεβαιώσει το χειρότερο εφιάλτη των Ευρωπαίων, σύμφωνα με την εφημερίδα New York Times, ενώ η επόμενη ημέρα για τη χώρα μας περιγράφεται τόσο ζοφερή που τον έλεγχο της κυβέρνησης θα καταλάβει ο στρατός.

Τι γράφει το άρθρο των New York Times:

«Ένα Σάββατο βράδυ η Ελλάδα θα βγει από το ευρώ» αναφέρει σε άρθρο της η εφημερίδα New York Times, ενώ περιγράφει αναλυτικά τι θα ακολουθήσει.

Σύμφωνα με το σενάριο «Μετά από εβδομάδες φημών, κάποια Κυριακή βράδυ, ο Έλληνας πρωθυπουργός θα ανακοινώσει πως η χώρα εγκαταλείπει το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα και πως θα επιστρέψει στο εθνικό της νόμισμα».

Αυτή είναι μόλις η αρχή του άρθρου, αφού στη συνέχεια περιγράφει με ζοφερό τρόπο πως θα γίνει ο έλεγχος της εξουσίας, αλλά και το ποιες θα είναι οι αντιδράσεις του κόσμου.

Όπως γράφει λοιπόν, η ανακοίνωση της εξόδου από το ευρώ θα προκαλέσει πανικό στους καταθέτες, οι οποίοι θα κάνουν ουρές έξω από τις τράπεζες για να πάρουν τα χρήματά τους, αφού η αξία του νέου – παλαιού νομίσματος θα έχει υποτιμηθεί κατά 60% σε σχέση με το ευρώ.

Στη συνέχεια, όπως λέει το άρθρο, τα δάνεια προς τη χώρα μας θα «παγώσουν», αφού οι δανειστές δεν θα έχουν καμία εμπιστοσύνη στην Ελλάδα.

Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα, ο Λουκάς Παπαδήμος να κηρύξει πτώχευση, με την εφημερίδα να αναφέρει ότι “καθώς η χώρα θα εισέρχεται ολοένα και περισσότερο στο χάος, την εξουσία θα καταλάβει ο στρατός”.

Πηγή:protothema.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου