ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χρηματιστήριο Αθηνών: Απότομη πτώση στο άνοιγμα λόγω του discount στα πακέτα των τραπεζών

χρηματιστήριο-αθηνών-απότομη-πτώση-σ-245712

Οι τραπεζικές μετοχές κινούνται υψηλότερα απο τις τιμές των πακέτων – Πριν απο λίγο ο Γενικός Δείκτης βρισκόταν στις 907,85 μονάδες.

Το υψηλό discount στα πακέτα των τραπεζικών μετοχών Εθνικής και Eurobank οδήγησε την αγορά και τις τιμές χαμηλότερα καθώς η αγορά έφθανε να χάνει έως και 2% στο άνοιγμα και τώρα έχει ισορροπήσει στις 908,12 μονάδες με πτώση 1,90% και καθαρό τζίρο 7 εκατ. ευρώ. Το discount, όμως, στις τράπεζες δεν μπορεί να μεταφερθεί και στις υπόλοιπες αξίες, γι αυτό και αρκετοί χρηματιστές τονίζουν ότι η σημερινή ημέρα είναι ευκαιρία αγορών.

Οι μεταβιβάσεις των πακέτων οι οποίες αποδίδονται σε αναδιαρθρώσεις χαρτοφυλακίων και σε αλλαγή θεματοφύλακα (πιθανότατα το fairfax του κ. Prem watsa στην Eurobank) θορύβησαν τους επενδυτές και οι τιμές των μετοχών βρέθηκαν να χάνουν περίπου 2%. Σύμφωνα με ορισμένες χρηματιστηριακές πηγές, τα πακέτα διακνήθηκαν απο την Jp Morgan και μένει να δούμε τώρα τους αγοραστές και τους πωλητές, τόσο σε Εθνική, όσο και στην Eurobank.

Οι τραπεζικές μετοχές κινούνται υψηλότερα απο τις τιμές των πακέτων καθώς η Eurobank χάνει 4,49% στα 0,85 ευρώ. Πτώση 3,54% για την Εθνική Τράπεζα στα 2,885 ευρώ. ( τα πακέτα μετοχών στην Εθνική πραγματοποιήθηκαν στα 2,80 ευρώ). Πριν απο λίγο ο Γενικός Δείκτης βρισκόταν στις 907,85 μονάδες σημειώνοντας πτώση 1,93%. Με πτώση 2,67% η Τέρνα Ενεργειακή στα 7,65 ευρώ, Βουτιά 3,26% για την Ελλάκτωρ στα 1,78 ευρώ. Απώλειες πάνω απο 2% για Μυτιληναίο και Γεκ= Τέρνα. Με πτώση 2% κινούνται και οι μετοχές του οπαπ και του Οτε στα 11,61 ευρώ και 13,81 ευρώ αντίστοιχα.

Πηγή: protothema.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου