ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Βέβαιη η 6η δόση «λέει» η Wall Street Journal

βέβαιη-η-6η-δόση-λέει-η-wall-street-journal-422910

Η επόμενη δόση του δανείου προς την Ελλάδα αναμένεται να εκταμιευτεί εντός του τρέχοντος μηνός, υποστηρίζει στην ιστοσελίδα της η οικονομική εφημερίδα Wall Street Journal επικαλούμενη δύο υψηλόβαθμους αξιωματούχους του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι αξιωματούχοι αυτοί είπαν πως η Ελλάδα πιθανότατα θα λάβει την επόμενη δόση αφού την Κυριακή ανακοίνωσε ότι επιβάλλει ένα νέο φόρο στα ακίνητα που θα καλύψει το υπάρχον έλλειμμα των 2 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Οι δύο αξιωματούχοι προειδοποίησαν ωστόσο ότι αυτή θα είναι η τελευταία ευκαιρία της Ελλάδας και ότι η προγραμματισμένη για τον Δεκέμβριο νέα δόση θα είναι πιο δύσκολο να δοθεί εφόσον δεν επιτευχθούν οι στόχοι. Απέρριψαν όμως τις υποθέσεις περί χρεοκοπίας ή εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη.

«Η πίεση στην Ελλάδα έχει αυξηθεί από όλες τις πλευρές επειδή επανειλημμένα απέτυχε να πετύχει όσα υποσχέθηκε. Αλλά δεν υπάρχουν συζητήσεις για πτώχευση ή για έξοδο από την ευρωζώνη, τουλάχιστον όχι ακόμη. Μια τέτοια εξέλιξη θα συγκλόνιζε χώρες όπως η Ιταλία και η Ισπανία» δήλωσε ο ένας από τους αξιωματούχους αυτούς.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου