ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ετοιμη να επιστρέψει στην Αθήνα η τρόικα

ετοιμη-να-επιστρέψει-στην-αθήνα-η-τρόι-423282

Την ικανοποίηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τα μέτρα που ανακοίνωσε η ελληνική κυβέρνηση, εξέφρασε την Τετάρτη στις Βρυξέλλες ο εκπρόσωπος του επιτρόπου Όλι Ρεν, Αμαντέου Αλταφάζ, σημειώνοντας ότι οι συγκεκριμένες ανακοινώσεις απέδειξαν ότι «υπήρχε συμπληρωματική δουλειά να γίνει». Η τρόικα επιστρέφει, μόλις η ελληνική κυβέρνηση ενημερώσει ότι είναι έτοιμη να ξαναρχίσει τις συνομιλίες, παρατήρησε.

Ο κ. Αλταφάζ, αφού σημείωσε ότι η αξιολόγηση θα συνεχιστεί με την επιστροφή της Τρόικας στην Αθήνα, υπογράμμισε ότι είναι θέμα των ελληνικών αρχών να ενημερώσουν για το πότε θα είναι έτοιμες να ξαναρχίσουν τις συζητήσεις.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Όλι Ρεν, στόχος είναι να επαναληφθούν το συντομότερο δυνατόν οι συνομιλίες, ώστε να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση, όσο γίνεται πιο γρήγορα.

Ο Αμ. Αλταφάζ σημείωσε ακόμη την ετοιμότητα του κλιμακίου της Τρόικας να επισπεύσει την επάνοδό του στην Αθήνα, μόλις δοθούν οι απαραίτητες διαβεβαιώσεις για την ολοκλήρωση των εργασιών που χρειάζονται στο δημοσιονομικό και διαθρωτικό τομέα, για την εφαρμογή του Μεσοπρόθεσμου και στα μέτρα για το 2012.

Ο εκπρόσωπος του Όλι Ρεν ανέφερε επίσης, ότι δεν έχει οριστεί ακόμη ημερομηνία για την επανάληψη των συνομιλιών, επισήμανε, ωστόσο, ότι παραμένει ο στόχος που έχει τεθεί για τα μέσα Σεπτεμβρίου.

Η εκπρόσωπος της Επιτροπής Πια Αρενκίλντε σημείωσε ότι για το θέμα αυτό είχε την ευκαιρία να ενημερώσει ο Όλι Ρεν το Κολλέγιο των επιτρόπων, που συνεδρίασε σήμερα, χωρίς, όμως, να γίνει διεξοδική συζήτηση.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου