Δικαστήριο πολλαπλασίασε αντί να «κουρέψει» δάνειο

Τελευταία ενημέρωση: 2019-09-19, 21:05:53
Δικαστήριο πολλαπλασίασε αντί να «κουρέψει» δάνειο

Με απόφαση δικαστηρίου τέσσερις συγγενείς αναγκάζονται να πληρώσουν δόση ο καθένας για το ίδιο ακίνητο. Το αποτέλεσμα είναι στο τέλος να πληρώνουν περισσότερα απ΄ όσα είναι η συνολική οφειλή για το δάνειο.

«Πριν τον νόμο Κατσέλη δίναμε 300 ευρώ και τώρα έβαλαν δύο οικογένειες να πληρώσουν 700 ευρώ» λέει αποκλειστικά στο Open TV και τον Βασίλη Σπανό ο Θόδωρος Κωνσταντίνου που εργάζεται στα ναυπηγεία Ελευσίνας. Για κάποιο περίεργο λόγο η ειρηνοδίκης που εξέτασε την υπόθεση έβαλε να πληρώσουν ξεχωριστά για την ίδια οφειλή όχι μόνο τον δανειολήπτη αλλά και τους τρεις εγγυητές του δανείου.

«Εάν πληρώσουμε όλα αυτά που έχει βγάλει το δικαστήριο στο σύνολο θα βγουν 75.000 ευρώ» προσθέτει. Η οφειλή αφορά σε κατασκευαστικό δάνειο ύψους 40.000 ευρώ που πήρε η οικογένεια το 2005 και σταμάτησε να το εξυπηρετεί το 2010. Με βάση τα όσα διατάζει η απόφαση εάν πληρωθεί κανονικά με την έφεση που έχει υποβάλει η οικογένεια το σύνολο που θα αποδοθεί στην τράπεζα θα είναι σχεδόν το διπλάσιο από αυτό που δανείστηκε. Σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογένειας το λάθος οφείλεται στη δικαστικό που εξέτασε τις αιτήσεις του δανειολήπτη και των εγγυητών ως ξεχωριστές υποθέσεις. «Καλέσαμε το δευτεροβάθμιο δικαστήριο να συσχετίσει μεταξύ τους, τις δύο υποθέσεις και να αναγνωρίσει ότι πρόκειται για την ίδια οφειλή και άρα στο σύνολό τους οι αιτούντες δεν μπορούν να πληρώσουν παραπάνω από την οφειλή. 

Σημειώνεται πως από την Κομισιόν έγινε γνωστό το διάδοχο πλαίσιο του νόμου Κατσέλη για την προστασία της πρώτης κατοικίας και την επιδότηση από το δημόσιο της μηνιαίας δόσης για τους δανειολήπτες που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες.

[ethnos.gr]

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
9
+
1
=