ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Διασύνδεση ΑΑΔΕ-ΗΔΙΚΑ για την ένταξη στο Κοινωνικό Τιμολόγιο

διασύνδεση-ααδε-ηδικα-για-την-ένταξη-σ-371773

Σε εφαρμογή τίθεται η πρώτη διασύνδεση μεταξύ πληροφοριακών συστημάτων που υλοποιείται από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Πρόκειται για τη διασύνδεση των πληροφοριακών συστημάτων της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων και της ΗΔΙΚΑ για την ένταξη στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ). Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του υπουργείου, «η νέα διαδικασία διασύνδεσης μεταξύ των πληροφοριακών συστημάτων της δημόσιας διοίκησης έρχεται να επιταχύνει τη μέχρι τώρα πρακτική, η οποία οδηγούσε σε σημαντικές καθυστερήσεις στην υλοποίηση των έργων».

Η εφαρμογή θα είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα της ΗΔΙΚΑ από την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου λόγω της διαδικασίας εκκαθάρισης των μέχρι τώρα αιτήσεων με τα οικονομικά στοιχεία του 2018. Ουσιαστικά η εφαρμογή του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου (ΚΟΤ) δεν δέχεται αιτήσεις από το μεσημέρι της Τρίτης έως και τις 3 το μεσημέρι της Παρασκευής.

Μετά την ολοκλήρωση της εκκαθάρισης και από την Παρασκευή 20/9/2019 και ώρα 13.00, οι υποψήφιοι δικαιούχοι για ΚΟΤ-Β θα ενημερωθούν μέσω της εφαρμογής για το αποτέλεσμα, το οποίο, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΗΔΙΚΑ, θα είναι ένα από τα παρακάτω:

  • έγκριση της αίτησης, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα.
  • απόρριψη της αίτησης, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα.
  • μη εκκαθάριση της αίτησης (λόγω ελλιπών στοιχείων).

Στις περιπτώσεις μη εκκαθαρισμένων αιτήσεων ΚΟΤ-Β λόγω ελλιπών στοιχείων, οι υποψήφιοι δικαιούχοι θα ενημερώνονται από την εφαρμογή με σχετικό μήνυμα, προκειμένου να υποβάλουν νέα αίτηση, ώστε να συμπληρώσουν όλα τα απαιτούμενα στοιχεία της αίτησης.

Επίσης, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας εκκαθάρισης και από την Παρασκευή 20/9/2019 και ώρα 13.00 η εφαρμογή θα δέχεται νέες αιτήσεις ΚΟΤ-Β για τις οποίες η εκκαθάριση θα γίνεται απευθείας με τα οικονομικά στοιχεία του 2018.

Σημειώνονται επιπλέον τα εξής:

α) H διαδικασία εκκαθάρισης θα εφαρμοστεί και για την ένταξη στο Μητρώο Ευάλωτων Πολιτών με αντίστοιχα αποτελέσματα με του ΚΟΤ-Β.
β) Η εφαρμογή για υποβολή αιτήσεων ΚΟΤ-Α και Μητρώου Ευάλωτων Πολιτών επίσης θα είναι ανοιχτή από την Παρασκευή 20/9/2019 και ώρα 13:00.
γ) Θα αποσταλεί μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε όσους υποψήφιους δικαιούχους έχει αλλάξει το αποτέλεσμα της προσωρινής εκκαθάρισης της αίτησής τους μετά την εκκαθάριση με τα οικονομικά στοιχεία του 2018.

[ethnos.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου