ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συστάσεις για αυξήσεις των τιμολογίων της ΔΕΗ από τις Βρυξέλλες

συστάσεις-για-αυξήσεις-των-τιμολογίω-483030

Αυξήσεις των τιμολογίων ρεύματος για τη ΔΕΗ συνιστά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην έκθεση εποπτείας της ελληνικής οικονομίας που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα.

Οι Βρυξέλλες, αναφερόμενες στα ετήσια οικονομικά αποτελέσματα της δημόσιας εταιρείας για το 2018, χαρακτηρίζουν «ανησυχητική» την πορεία της.

«Είναι σαφές ότι παραμένουν διαρθρωτικά ζητήματα και τίθενται ερωτήματα σχετικά με το μέγεθος που η ΔΕΗ είναι σε θέση να διατηρήσει και σχετικά με την τιμολογιακή της πολιτική», υπογραμμίζεται σχετικώς στην έκθεση της Κομισιόν που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα.

Η Κομισιόν δείχνει κίτρινες κάρτες και για τις αποκρατικοποιήσεις που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα του ΤΑΙΠΕΔ.

Για τα EΛΠE επισημαίνεται ότι το ΤΑΙΠΕΔ διερευνά όλες τις λύσεις μετά την αποτυχία του πρώτου διαγωνισμού, ενώ για τα περιφερειακά λιμάνια υπογραμμίζεται η καθυστέρηση στην έκδοση της κοινής υπουργικής απόφασης για τις παραχωρήσεις των δραστηριοτήτων.

Για το Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών τονίζεται ότι η διαδικασία έχει μπλοκαριστεί λόγω διαφωνιών μεταξύ του καναδικού ομίλου PSP που ελέγχει το 40% και του ελληνικού Δημοσίου.

Η διαφωνία εστιάζεται στα δικαιώματα κάθε μετόχου μετά την πώληση του 30% που ελέγχει σήμερα το ΤΑΙΠΕΔ. Η κυβέρνηση δεσμεύτηκε, πάντως, να βρει γρήγορα λύση ώστε να προκηρυχθεί ο διαγωνισμός μέχρι τα τέλη Ιουνίου, αν και κάτι τέτοιο είναι αδύνατο να συμβεί εξαιτίας των προώρων εκλογών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου