ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κτηματολόγιο: Προσοχή στον ΑΦΜ – Eτσι γίνεται η διόρθωση

κτηματολόγιο-προσοχή-στον-αφμ-eτσι-γ-561585

Τον τρόπο με τον οποίο γίνεται η διαδικασία διόρθωσης λανθασμένου ΑΦΜ στην εφαρμογή της ηλεκτρονικής υποβολής της δήλωσης ανακοίνωσε το Ελληνικό Κτηματολόγιο.

Οπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση «σε περίπτωση που κατά την είσοδό σας στην εφαρμογή Ηλεκτρονικής Υποβολής Δήλωσης εμφανίζεται λανθασμένος ΑΦΜ, απαιτείται η αποστολή υπεύθυνης δήλωσης θεωρημένης με το γνήσιο της υπογραφής και σαρωμένης στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected]».

Στη δήλωση θα πρέπει να αναγράφεται ο ορθός ΑΦΜ και να διασαφηνίζεται ότι «ο δηλών εξουσιοδοτεί τον Φορέα Ελληνικό Κτηματολόγιο να διορθώσει τον λανθασμένο ΑΦΜ που εμφανίζεται κατά την είσοδο στην εφαρμογή».

Υπενθυμίζεται ότι προ ημερών δόθηκε νέα παράταση στις τελικές ημερομηνίες για την υποβολή της δήλωσης στο Κτηματολόγιο, η οποία αφορά 19 νομούς της χώρας.

Το iefimerida προ ημερών δημοσίευσε έναν οδηγό για το Κτηματολόγιο στον οποίο περιγράφονται οι περιπτώσεις κατά τις οποίες ένα ακίνητο κινδυνεύει να χαρακτηριστεί ως «αγνώστου ιδιοκτήτη» και να περάσει στην κυριότητα του Δημοσίου.

iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου