ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Κραχ» στα ΕΛ.ΤΑ.: Κίνδυνος για τους μισθούς 6.000 υπαλλήλων

κραχ-στα-ελ-τα-κίνδυνος-για-τους-μισ-620459

Το πρώτο δεκαπενθήμερο πρέπει να πληρωθεί αύριο από τα ΕΛ.ΤΑ. όμως για τους μισθούς των επόμενων μηνών φαίνεται ότι υπάρχει σοβαρότατο πρόβλημα και έτσι είναι εντονότατη η ανησυχία των εργαζόμενων.

Σύμφωνα με το capital για την πληρωμή των 18 εκατομμυρίων της μισθοδοσίας καταλυτικό ρόλο θα παίξει η είσπραξη των 15 εκατομμυρίων από την καθολική υπηρεσία, από εκεί και ύστερα ωστόσο τα ερωτήματα είναι πολλά.

Μάλιστα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ακόμη και για την πληρωμή του πρώτου δεκαπενθήμερου υπήρξε χθες πρόβλημα, καθώς δεν ήταν δυνατή η εκταμίευση των 15 εκατομμυρίων.

Τα ΕΛΤΑ έχουν σοβαρό έλλειμμα και με ορατό τον κίνδυνο στάσης πληρωμών έχει μπει μπροστά σχέδιο εξυγίανσης που προβλέπει εθελούσια και συνταξιοδοτικά κίνητρα για την αποχώρηση εκατοντάδων υπαλλήλων, αλλά και λουκέτα σε καταστήματα.

Προσωρινή λύση

Η πληρωμή του δεκαπενθήμερου θα γίνει κανονικά αύριο μετά από απόφαση του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά θα καταβληθούν 10 εκατομμύρια από την καθολική υπηρεσία. Η απόφαση αυτή επί της ουσίας όμως δεν λύνει οριστικά το πρόβλημα, καθώς τα ΕΛ.ΤΑ. έχουν μηνιαίο έλλειμμα ως και 8 εκατομμύρια ευρώ.

[newsit.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου