ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

To… δρομολόγιο της νοθείας των καυσίμων

to-δρομολόγιο-της-νοθείας-των-καυσίμων-665685

Βουλγαρία-Εξοχή Δράμας και από εκεί στον Ασπρόπυργο σε πάρκινγκ αλλαντοζυθοπωλείου. Αυτό ήταν το δρομολόγιο της νοθείας καυσίμων και συγκεκριμένα χημικών διαλυτών, που θα μεταφέρονταν προς εταιρεία που είχε δώσει λάθος διεύθυνση και έκανε χονδρικό εμπόριο… κρέατος!

Όλα ξεκινούν από το Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο καταπολέμησης του λαθρεμπορίου, το οποίο διαβίβασε στη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας την πληροφορία ότι στις 20 Δεκεμβρίου 2018 μπήκαν στην Ελλάδα από τα σύνορα Εξοχής Δράμας-Βουλγαρίας, ένας λευκός τράκτορας με ρυμουλκούμενη επικαθήμενη καρότσα και ένας δεύτερος παρόμοιος τράκτορας, οι οποίοι μετέφεραν χημικούς διαλύτες προς εταιρεία που φερόταν να εδρεύει στην οδό Σαλαμίνος στο Μενίδι.

Από την αναζήτηση στο πληροφοριακό σύστημα ELENXIS του υπουργείου Οικονομικών προέκυψε ότι έδρα της εταιρείας είναι διαφορετική από την διεύθυνση που είχε δηλωθεί και συγκεκριμένα η οδός Δυοβουνιώτου στο Αιγάλεω. Επίσης η κύρια δραστηριότητά της είναι το χοντρικό εμπόριο κρέατος, που δεν δικαιολογούσε την παραλαβή χημικών διαλυτών.

Τα συγκεκριμένα οχήματα τέθηκαν υπό παρακολούθηση με το πρώτο να μπαίνει σε πάρκινγκ στη θέση Αγία Παρασκευή στον Ασπρόπυργο και το δεύτερο στο ίδιο πάρκινγκ λίγες ώρες αργότερα. Ο συγκεκριμένος χώρος ανήκει σε εταιρεία με κύρια δραστηριότητα «Υπηρεσίες που παρέχονται από αλλαντοζυθοπωλείο». Με κλαρκ οι υπάλληλοι μετέφεραν τις δεξαμενές που μετέφεραν σε άλλες καρότσες ή της ακούμπησαν στο έδαφος. Το βράδυ της ίδιας μέρας βυτιοφόρο όχημα προσέγγισε τις δεξαμενές και πραγματοποίησε μετάγγιση των χημικών διαλυτών. Στη συνέχεια το βυτιοφόρο κατέληξε σε πρατήριο υγρών καυσίμων στον Υμηττό.

Συνολικά κατασχέθηκαν 45.000 λίτρα χημικών διαλυτών ενώ οι διαφυγόντες δασμοί ανέρχονται σε 43.569, 89 ευρώ.

[thetoc.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου