ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σχέδιο για μέτρα 25 δισ. ως το 2015

σχέδιο-για-μέτρα-25-δισ-ως-το-2015-452641

Συναντήσεις με τους εκπροσώπους των κομμάτων που δέχθηκαν την πρόσκλησή του για διάλογο, στο πλαίσιο της κατάρτισης του Μεσοπρόθεσμου Σχεδίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής, είχε την Τετάρτη ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου. Στο διάλογο προσήλθαν το ΛΑΟΣ, η Δημοκρατική Συμμαχία και η Δημοκρατική Αριστερά, ενώ υπενθυμίζεται ότι η ΝΔ, το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ είχαν απαντήσει από την αρχή αρνητικά στην πρόσκληση.

Αντικείμενο της συζήτησης ήταν τα μέτρα, συνολικού ύψους 25 δισ. ευρώ για την περίοδο 2011-2015, τα οποία θα πρέπει να συγκεκριμενοποιηθούν ως το τέλος Μαρτίου, να εγκριθούν από το υπουργικό συμβούλιο τον Απρίλιο και να «περάσουν» από την Βουλή τον Μάιο. Ο κ. Παπακωνσταντίνου μοίρασε στα στελέχη των κομμάτων παρουσίαση με τον κεντρικό σχεδιασμό και τους στόχους του υπό κατάρτιση προγράμματος.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Οικονομικών συνάντησε στις 10.00 το πρωί της Τετάρτης τους εκπροσώπους της Δημοκρατικής Αριστεράς, κ. Ν. Τσούκαλη (βουλευτή) και Δ. Χατζησωκράτη. Εξερχόμενοι από τη συνάντηση, οι εκπρόσωποι του κόμματος δήλωσαν αντίθετοι στις πολιτικές που προωθεί η κυβέρνηση.

Στις 11.30 ο κ. Παπακωνσταντίνου συναντήθηκε με τους εκπροσώπους της Δημοκρατικής Συμμαχίας, κ. Θ. Σκυλακάκη (ευρωβουλευτή), Τρύφωνα Κολλίντζα, Αλέξανδρο Τσιατσιάμη και Γιάννη Οικονόμου. Τα στελέχη του κόμματος ενημερώθηκαν για τις προθέσεις του Υπουργείου και κατέθεσαν τις προτάσεις τους.

Οι συναντήσεις ολοκληρώθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης. Ο υπουργός Οικονομικών συνάντησε λίγο μετά τις 17.00 τους εκπροσώπους του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού, κυρία Νίκη Τζαβέλα (ευρωβουλευτή), Μάκη Βορίδη (Βουλευτή) και Β. Μπένο οι οποίοι του ανέπτυξαν τις θέσεις του ΛΑΟΣ.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου