ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΣΕΦΕΑΑ: Η ανακοίνωση του Αρχηγείου ομολογία και παραδοχή για την αδικία

σεφεαα-η-ανακοίνωση-του-αρχηγείου-ομο-690184

Η ανακοίνωση τού ΣΕΦΕΑΑ, ύστερα από τις διευκρινίσεις του Αρχηγείου για τα αναδρομικά των Ειδικών Φρουρών:

«Ζούμε το τελευταίο χρονικό διάστημα το «θέατρο του παραλόγου». Εν όψη εορτών διχάστηκαν οι αστυνομικοί σε κατηγορίες αναδρομικών και μη αναδρομικών, προτάχθηκε δηλαδή ένα προπέτασμα καπνού να τυφλώσει μια μερίδα αστυνομικών ώστε να ζήσουν το “παραμύθι” της ευημερίας και της ευμάρειας με πετσοκομμένο ιδρώτα και μόχθο, και άλλη μια μερίδα που καλείται να μοιραστεί τα μηδενικά που τους επιφύλαξε η αναγνώριση της Ηγεσίας για το καθημερινό “κρυφτούλι” με τους εγκληματίες και το θάνατο.

Στην χθεσινή ανακοίνωση του το Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α αναφερόμενη επίσης στις χθεσινές μας διεργασίες περιγράφει σχετικά με την ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΗ ενημέρωση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ

“Αθήνα 11 Δεκεμβρίου 2018

Μέχρι πριν λίγη ώρα κορυφώθηκαν μια σειρά επικοινωνιών και συναντήσεων, όπως με στελέχη του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη (γραφείο κας Υπουργού),με τελευταία την σημερινή έκτακτη συνάντηση που πραγματοποίησε το προεδρείο του ΣΕΦΕΑΑ, με τους τεχνικούς του Συμβούλους, στο Αρχηγείο, παρουσία του Προϊστάμενου του Κλάδου Οικονομοτεχνικών και Πληροφορικής Ντζιοβάρα Παναγιώτη ,του Προϊστάμενου της Διεύθυνσης Χρηματικού Λιάρου Δ. και της Υποδ/ντριας Χρηματικού κας Βαργιαμήδου Αθ., όπου και ελπίζουμε ότι τέθηκαν οι σωστές βάσεις και υπήρξε εκατέρωθεν η ενημέρωση, ώστε οι πιο πάνω λαϊκή ρήση να διαψευστεί.”

“Ενημερωτικό Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας

Από το πρώτο λεπτό απαιτήσαμε την έκδοση ενημερωτικού εγγράφου, ώστε να δούμε την δικαιολογητική βάση του Αρχηγείου και των Οικονομικών Υπηρεσιών του, σε σχέση με το αποτέλεσμα της μη καταβολής των αναδρομικών ποσών σε μια τόσο μεγάλη μερίδα ενστόλων. Γνωρίζουμε ότι είναι ολοκληρωμένο και είναι εκτενές σε περιεχόμενο, μιας και μας επιδείχθηκε, χωρίς ακόμη όμως να μας έχει παραδοθεί. Θα αποτελούσε και αποτελεί εργαλείο για το Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α για πλέον ολοκληρωμένη άποψη, ελπίζοντας άμεσα να μας δοθεί. Ο χρόνος όμως είναι πολύτιμος και πρέπει να κινηθούμε με όσα μέσα έχουμε στη διάθεση μας.”

ΜΙΑ ημέρα πριν την καταβολή των χρημάτων στους δικαιούχους και την ¨πίστωση ” των “ΜΗΔΕΝΙΚΩΝ” στους μη δικαιούχους επιλέγει το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας να ενημερώσει χιλιάδες αγανακτισμένους αστυνομικούς με ένα τηλεγραφικό ενημερωτικό, που καταλήγει στο ότι ενημέρωσε το ΣΕΦΕΑΑ , χωρίς όμως να βάζει ημερομηνία για το πότε ενημέρωσε το ΣΕΦΕΑΑ μιας και είναι εκτεθειμένο στο προσωπικό του αλλά κυρίως στις συνειδήσεις χιλιάδων αστυνομικών , οτι δεν ενημέρωσε όταν έπρεπε !!

Μάλιστα το πολυσέλιδο ενημερωτικό του Αρχηγείου που είδαμε από μακριά κατέληξε σε τηλεγράφημα ολίγων γραμμών !

ΑΠΟ ΦΗΜΕΣ ΓΙΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΑΠΟ 6η ΚΑΙ 7η ΣΕΙΡΑ ΕΙΔΙΚΩΝ ΦΡΟΥΡΩΝ ΑΠΑΙΤΗΣΑΜΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ κ . ΑΡΧΗΓΟ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ
ΑΠΟ ΦΗΜΕΣ ΜΑΘΑΜΕ ΟΤΙ ΤΕΛΙΚΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΛΑΒΟΥΝ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΑΠΑΙΤΩΝΤΑΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Δεν αποτελεί σίγουρα όμως φήμη η απόφασή μας να ασκήσουμε το αναφαίρετο δικαίωμά μας, να διεκδικήσουμε με κάθε νόμιμο τρόπο την αξιοπρέπει μας.

ΠΕΡΙΛΗΠΤΙΚΑ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΟΥΜΕ ΕΙΔΙΚΑ

– Ομολογία του αρχηγείου συνιστά η παραδοχή ότι στις ρυθμίσεις του ν. 4575/2018, για την αποκατάσταση του υπολοίπου 50% των αποδοχών των ενστόλων, οφείλεται το όλο πρόβλημα. Με κοινή λογική, για την αναγνώριση της βούλησης του νομοθέτη στην αναγκαιότητα που οδήγησε στη συνειδητή και ορθή αύξηση του βασικού μισθού του Λοχία και των αντιστοίχων -που αφορά και στους Ε.Φ. και τους προερχομένους εξ αυτών αστυνομικούς- σε 718 ευρώ με το ν. 4093/2012 και τη διατήρησή του με το ν. 4307/2014, θα έπρεπε να εισαχθεί εξαίρεση για την κατηγορία αυτή των στελεχών, με αναφορά στα ορθώς-ως προαναφέρθηκε- ισχύοντα από 1-8-2012. Με τη διατήρηση δηλαδή, ως προς τον υπολογισμό του βασικού μισθού στα 718 ευρώ, ώστε αφενός να αποφευχθούν αρνητικά χρηματικά υπόλοιπα αφετέρου οι δικαιούχοι Ε.Φ. και οι προερχόμενοι εξ αυτών αστυνομικοί να απολαύσουν το υπόλοιπο 50% των αναδρομικών της χρονικής περιόδου 2012-2014 και το σύνολο των δικαιουμένων του υπολοίπου έως και το 2016, έστω ακόμη και μόνο για αναδρομικά επί των επιδομάτων τους.
Δυστυχώς η Αστυνομική Ηγεσία έβαλε τίτλους τέλους με άστοχο και απογοητευτικό τρόπο σε ένα κεφάλαιο τόσο σημαντικό για το χαμηλόβαθμο προσωπικό της . Δεν υιοθετούμε την άποψη πολλών συναδέλφων μας ότι “ο χορτάτος δεν πίστεψε ποτέ τον πεινασμένο ” πληροφορούμενοι τις χιλιάδες ευρώ που δικαίως ενθυλακώνουν οι Στρατηγοί της Ηγεσίας μας . Ευτυχώς πεινάμε μόνο για δικαιοσύνη και αξιοπρέπεια!

Ούτως ή άλλως η λύση αναζητείται σε αποφάσεις της Πολιτικής Ηγεσίας , με ρυθμίσεις που άπτονται πολιτικών αποφάσεων και για τις οποίες διατηρούμε οδό επικοινωνίας και συνεργασίας για το καλύτερο αποτέλεσμα

Σε κάθε περίπτωση διατηρούμε την αγωνιστική μας διάθεση να ενώσουμε και τον ποιο απομακρυσμένο Ειδικό Φρουρό και προερχόμενο από Ειδικό Φρουρό Συνάδελφο, στη μεγάλη γροθιά κάθε νόμιμης διαμαρτυρίας κάθε μορφής και επιπέδου κάτω από τη σκέπη του Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α και με το ένδυμα των ΜΠΛΕ ΓΙΛΕΚΩΝ.

ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΕΝOΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΠΑΓΡΥΠΝΗΣΗ»

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου