ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επαφές του Σωματείου Ειδικών Φρουρών για την αποφυγή περικοπών στα αναδρομικά

επαφές-του-σωματείου-ειδικών-φρουρών-711547

Συναντήσεις με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη είχε το Σωματείο Ειδικών Φρουρών, για να αποσοβηθεί ο κίνδυνος εκατοντάδες Ειδικοί Φρουροί και αστυφύλακες -και ιδίως νέοι στην υπηρεσία- να αναγκαστούν να επιστρέψουν εκατοντάδες ευρώ από τα αναδρομικά.

Το Προεδρείο του Σωματείου συναντήθηκε με τον Αρχηγό της Αστυνομίας, ενώ μετείχε και σε σύσκεψη στο γραφείο του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Τάξης, Δημήτρη Αναγνωστάκη, με την παρουσία του Προϊστάμενου του Κλάδου Οικονομοτεχνικών και Πληροφορικής, Παναγιώτη Τζιοβάρα και του Προϊστάμενου της Διεύθυνσης Χρηματικού, Δημήτρη Λιάρου.

Ακολούθως ενημερώθηκε η Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη η οποία και δεσμεύθηκε να επιλύσει το πρόβλημα πολιτικά και σε συνεννόηση με τον αρμόδιο Υπουργό Οικονομικών και το Λογιστήριο του κράτους.

Το Σωματείο Ειδικών Φρουρών μετά τις συναντήσεις αυτές αναφέρει σε ανακοίνωσή του:

  1. Αναμένουμε η υπό έκδοση Κ.Υ.Α για την καταβολή των αναδρομικών, εφόσον προλάβουμε την έκδοσή της, μιας και αυτή αποτελεί θέμα ωρών, να διασφαλίζει την μη επιστροφή εισοδήματος με αφορμή την καταβολή των αναδρομικών
  2. Εάν δεν προλάβουμε την έκδοση της Κ.Υ.Α, με πολιτική πρωτοβουλία να αποφασιστεί η εφαρμογή της ευμενέστερης Νομοθετικής διάταξης έναντι άλλης, ώστε επίσης να αποφύγουμε την επιστροφή χρημάτων.

[newsit.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου