ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Με ελβετική βοήθεια ο εντοπισμός φοροφυγάδων

με-ελβετική-βοήθεια-ο-εντοπισμός-φορο-460574

Ελβετική συνδρομή για τον εντοπισμό Ελλήνων φοροφυγάδων στην Ελβετία ζητεί η ελληνική κυβέρνηση, στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο. Σύμφωνα με πληροφορίες, το θέμα συζητήθηκε στη συνάντηση που είχε νωρίτερα ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου με την Ελβετή ομόλογό του κυρία Εβελιν Βίντμερ Σλουμφ, ενώ η φοροδιαφυγή και η πάταξή της συζητήθηκε μεταξύ πολλών άλλων και στην κλειστή συνάντηση που είχαν πριν από λίγες ώρες ο Πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου και ο υπουργός Οικονομικών με δεκάδες πολιτικούς και οικονομικούς αναλυτές και στελέχη επιχειρήσεων του Τύπου, στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ του Νταβός.
Πέραν αυτών, τη συνεργασία της ελβετικής κυβέρνησης αναμενόταν ζήτησε και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με την πρόεδρο της χώρας, κυρία Μισελίν Αν Μαρί Καλμύ-Ρέι.
Το θέμα έχει αποτελέσει αντικείμενο διερεύνησης από το οικονομικό επιτελείο τους προηγούμενους μήνες, χωρίς να έχουν αποσαφηνιστεί πλήρως οι δυνατότητες πλήρους εντοπισμού και αποκάλυψης της ελληνικής φοροδιαφυγής που έχει τοποθετηθεί σε ελβετικές τράπεζες.
Επιπλέον, το ζήτημα τίθεται στο εσωτερικό ως επιβεβλημένη κίνηση προς αποκατάσταση της κοινωνικής δικαιοσύνης. Μεγάλη μερίδα στελεχών και βουλευτών του ΠαΣοΚ έχει τονίσει επανειλημμένως του προηγούμενους μήνες, ότι δεν θα πρέπει η κυβέρνηση να αφήνει ανέγγιχτα τα δισεκατομμύρια που έχουν διαφύγει στην Ελβετία και άλλες χώρες, τη στιγμή που επιβάλλει σκληρούς όρους λιτότητας σε χαμηλόμισθους και συνταξιούχους.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου