ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τελευταία στην ευρωζώνη η Ελλάδα στην διαθεσιμότητα θέσεων εργασίας

τελευταία-στην-ευρωζώνη-η-ελλάδα-στην-751213

Το χαμηλότερο ποσοστό διαθέσιμων θέσεων εργασίας στην ευρωζώνη είχε η Ελλάδα το δεύτερο τρίμηνο του έτους, σε μια ένδειξη των προκλήσεων που αντιμετωπίζει ακόμα η αγορά.

Μόλις το 0,7% των θέσεων εργασίας δεν ήταν κατειλημμένο στην χώρα μας μεταξύ Απριλίου και Ιουνίου, σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία της Eurostat, τη στιγμή που το αντίστοιχο ποσοστό στο σύνολο της νομισματικής ένωσης ήταν τριπλάσιο (2,1%).

Τα δεδομένα της Eurostat καταδεικνύουν πως πολλοί άνεργοι στην Ελλάδα δεν έχουν την πολυτέλεια της επιλογής όσον αφορά την δουλειά που θα κάνουν, και δέχονται ακόμα και καθήκοντα που δεν ταιριάζουν στα προσόντα τους ή δεν τους ικανοποιούν μισθολογικά.

Τα στοιχεία υποδεικνύουν επίσης ότι η αγορά εργασίας βρίσκεται στα όριά της όσον αφορά την δυνατότητα και δημιουργίας νέων θέσεων τη στιγμή που η ανεργία βρίσκεται λίγο πάνω από το 19%, ήτοι το υψηλότερο ποσοστό στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οι μηνιαίες έρευνες του συστήματος ΕΡΓΑΝΗ φανερώνουν ότι επί πολλούς μήνες η πλειονότητα των θέσεων που δημιουργούνται αφορούν μερική ή εκ περιτροπής απασχόληση.

Σε οικονομίες με πολύ υψηλότερους δείκτες απασχόλησης, όπως στην Γερμανία, την Ολλανδία και στο Βέλγιο, το ποσοστό διαθέσιμων θέσεων αγγίζει η υπερβαίνει το 3% του συνόλου των δουλειών.

Πηγή: skai.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου