ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ιαπωνία: Τη μεγαλύτερη αύξηση των 21 ετών κατέγραψαν οι μισθοί

ιαπωνία-τη-μεγαλύτερη-αύξηση-των-21-ετώ-778881

Οι δαπάνες των ιαπωνικών νοικοκυριών υποχώρησαν τον Ιούνιο αλλά οι πραγματικοί μισθοί αυξήθηκαν με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων 21 ετών χάρη στα υψηλότερα καλοκαιρινά επιδόματα, σε μια ένδειξη ότι τα οφέλη μιας παρατεταμένης οικονομικής ανάκαμψης διευρύνονται.

Τα εισοδήματα των νοικοκυριών επίσης κατέγραψαν την μεγαλύτερη αύξηση της τριετίας, λόγω της αύξησης των μισθών των εργαζομένων σε προσωρινές δουλειές, προσφέροντας κάποια ελπίδα στους αξιωματούχους της Τράπεζας της Ιαπωνίας, που δυσκολεύονται να πετύχουν τον στόχο του πληθωρισμού για το 2%.

“Η κατανάλωση έχει ανακάμψει από μια μέτρια επίδοση στο α΄ τρίμηνο, και θα υποστηρίξει την οικονομική ανάκαμψη”, αναφέρει ο επικεφαλής οικονομολόγος του Norinchukin Research Institute.

“Η αύξηση των εξαγωγών επιβραδύνεται, επομένως μπορεί να μην δούμε την εξωτερική ζήτηση να δίνει ώθηση στην οικονομία”, πρόσθεσε.

Οι δαπάνες των νοικοκυριών μειώθηκαν 1,2% τον Ιούνιο σε σχέση με το περασμένο έτος, σηματοδοτώντας τον πέμπτο συνεχόμενο μήνα πτώσης.

Αλλά η πτώση ήταν μικρότερη των εκτιμήσεων για 1,6% και της πτώσης κατά 3,9% το Μάιο.

capital.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου