ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αισιόδοξος για το ευρω-ομόλογο ο πρωθυπουργός

αισιόδοξος-για-το-ευρω-ομόλογο-ο-πρωθυ-851206

Η προσπάθεια για την έκδοση ευρωομολόγου έχει αρχίσει να έχει απήχηση τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό, σημείωσε ο Γιώργος Παπανδρέου κατά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

«Η πρωτοβουλία για τα ευρωομόλογα προχωρά, γιατί έχει ανοίξει η συζήτηση για μια πιο ουσιαστική διακυβέρνηση στην Ευρώπη, κάτι που θα συμβάλει πολύ και στη σταθερότητα και θα βοηθήσει και την Ελλάδα» εκτίμησε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε:

«Εμάς θα μας βοηθήσει να κάνουμε και τις αλλαγές για ένα κράτος δικαίου, γιατί πιστεύω ότι αυτό είναι που ζητάει ο ελληνικός λαός. Ένα κράτος ευνομίας, δικαιοσύνης, που όλοι συνεισφέρουν με τις δυνατότητές τους, με ισότιμο τρόπο, και πραγματικά να είναι μια πορεία ανάπτυξης για τη χώρα».

Ο διάλογος με τον Πρόεδρο

Στη σαφή γλώσσα που χρησιμοποίησε ο πρωθυπουργός στο Ερζερούμ, αλλά και στην πορεία της εκστρατείας για το ευρωομόλογο αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, υποδεχόμενος τον Γιώργο Παπανδρέου.

«Βρισκόμαστε σε προσπάθεια μεγαλύτερης προσέγγισης, με τις γνωστές δυσκολίες και προκλήσεις, τα χρόνια ζητήματα, αλλά με κοινή βούληση» σημείωσε ο κ. Παπανδρέου, αναφερόμενος στην πρόσφατη επίσκεψή του στην Τουρκία.

«Ήσασταν όμως πολύ σαφής στο λεξιλόγιο που χρησιμοποιήσατε» σχολίασε ο Πρόεδρος, για να συνεχίσει ο πρωθυπουργός, επισημαίνοντας ότι είναι το καλύτερο, για να έχουμε μια σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ μας και να μπορούμε να λύσουμε τα προβλήματα που υπάρχουν.

Αναφερόμενος στην προσπάθεια εξασφάλισης της απαιτούμενης συναίνεσης για την έκδοση ευρωομολόγου, ο Γιώργος Παπανδρέου συνέδεσε άμεσα την συζήτηση για την ευρωπαϊκή οικονομική διακυβέρνηση, με τα ελληνικά συμφέροντα.

«Η ουσιαστική διακυβέρνηση στην Ευρώπη θα συμβάλλει πολύ στην σταθερότητα και θα βοηθήσει την Ελλάδα ώστε να κάνουμε αλλαγές για ένα κράτος δικαίου, γιατί αυτό ζητάει ο ελληνικός λαός» εξήγησε, για να προσθέσει: «Ένα κράτος ευνομίας, δικαιοσύνης, όπου όλοι συνεισφέρουν με τις δυνατότητές τους, με ισότιμο τρόπο και πραγματικά μια πορεία ανάπτυξης για τη χώρα».

«Και μια βοήθεια για τους αδύναμους» παρενέβη ο κ. Παπούλιας.

«Ακριβώς» απάντησε ο κ. Παπανδρέου και έκανε λόγο για «βασική προσπάθεια» της κυβέρνησης να ενισχυθεί το κράτος πρόνοιας, το οποίο ήταν «ανοργάνωτο, χαώδες, πελατειακό».

«Αυτή η προσπάθεια» συνέχισε ο πρωθυπουργός, είναι «όχι μόνο υποχρέωσή μας, αλλά μέσα στους βασικούς μας στόχους για την αναπτυξιακή πορεία της χώρας. Και ξέρω, κύριε Πρόεδρε, ότι αυτά τα στηρίζετε και εσείς πολύ».

«Απόλυτα» αποκρίθηκε ο Κάρολος Παπούλιας.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου