ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εφοριακοί «ντύνονται» τουρίστες για να βρουν αδήλωτα Airbnb

εφοριακοί-ντύνονται-τουρίστες-για-805536

Σαφάρι έχει ξεκινήσει η Εφορία προκειμένου να εντοπίσει τους ιδιοκτήτες σπιτιών που τα ενοικιάζουν μέσω πλατφορμών Airbnb ή Booking και δεν δηλώνουν τα εισοδήματα.

Οι αρμόδιες αρχές έχουν εξαπολύσει κυνηγητό και παριστάνοντας τους πελάτες προσπαθούν να εντοπίσουν περιπτώσεις που δεν έχουν δηλώσει τα ακίνητά τους, ενώ τα ενοικιάζουν.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι έλεγχοι έχουν ήδη ξεκινήσει στις περιοχές που κυριαρχεί το φαινόμενο Airbnb με τους ελεγκτές να προσεγγίζουν τους ιδιοκτήτες ή τους διαχειριστές των κατοικιών παριστάνοντας τους πελάτες.

Μάλιστα ο τρόπος προσέγγισης έχει να κάνει με την προσπάθεια επίτευξης καλύτερης τιμής με την μη δήλωση της μίσθωσης των ακινήτων.

Ο έλεγχος από την Εφορία πάντως συνεχίζεται με τη διασταύρωση των στοιχείων της ηλεκτρονικής πλατφόρμας και στα εμβάσματα που έχουν πληρωθεί. Στη συνέχεια οι ιδιοκτήτες των ακινήτων καλούνται από την εφορία προκειμένου να δικαιολογήσουν τα ποσά των εμβασμάτων που απέκτησαν από την Airbnb για την τουριστική εκμετάλλευση των ακινήτων τους.

Υπενθυμίζεται εξάλλου πως όλες οι συμβάσεις που συνάπτονται από την 1η Ιανουαρίου 2018 και μετά θα πρέπει να δηλωθούν υποχρεωτικά. Σε διαφορετική περίπτωση οι διαχειριστές των ακινήτων απειλούνται με πρόστιμα έως 5.000 ευρώ.

Πάντως η βραχυχρόνια μίσθωση ακινήτων ανθίζει τα τελευταία χρόνια στην Αθήνα και σήμερα περισσότερες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εντοπίσουν πάνω από 6.500 αγγελίες.

Πηγή: iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου