ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στις εξελιγμένες ηλεκτρονικές υπηρεσίες και στα τυχερά παιχνίδια στοχεύει ο ΟΤΕ

στις-εξελιγμένες-ηλεκτρονικές-υπηρε-817770

Με βάση τις νέες αλλαγές στο καταστατικό του ΟΤΕ, ο Οργανισμός στοχεύει στις εξελιγμένες ηλεκτρονικές υπηρεσίες, αλλά και στα τυχερά παιχνίδια. Παράλληλα, οι αλλαγές που ενέκριναν οι μέτοχοι του οργανισμού, κατά τη χθεσινή ετήσια τακτική γενική συνέλευση, προβλέπουν τη δυνατότητα του ΟΤΕ να συμμετέχει σε συμπράξεις του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ). Ακόμη οι μέτοχοι του ΟΤΕ ενέκριναν την πρόταση της διοίκησης της επιχείρησης για διανομή μερίσματος ύψους 170 εκατ. ευρώ ή 0,35 ευρώ ανά μετοχή.

Σε ό,τι αφορά τις αλλαγές του καταστατικού και συγκεκριμένα το άρθρο που περιγράφει τον σκοπό της εταιρείας, οι μεταβολές που εγκρίθηκαν περιλαμβάνουν τις δραστηριότητες του ΟΤΕ στους τομείς πληροφορικής και του Διαδικτύου και συγκεκριμένα σε τεχνολογίες που σχετίζονται με το Internet των πραγμάτων (Internet of Things), την ανάλυση μεγάλου όγκου δεδομένων (big data), την τεχνητή νοημοσύνη, την αλυσίδα κοινοποιήσεων (blockchain) κ.ά. Η εταιρεία θα μπορεί στο μέλλον να προσφέρει υπηρεσίες ενεργειακής διαχείρισης, ηλεκτροφωτισμού (smart lighting), διαχείρισης φυσικών πόρων, διαχείρισης αποβλήτων, έξυπνης μάθησης, τηλεϊατρικής, κ.λπ.

Τέλος, στους τομείς παροχής υπηρεσιών, μπορεί να προσφέρει, πέρα από υπηρεσίες ψυχαγωγίας, ενημέρωσης, παιχνιδιών, και υπηρεσίες οργάνωσης και διεξαγωγής μέσω Διαδικτύου τυχερών, τεχνικών ή κάθε άλλου είδους παιγνίων γνώσεων.

Ερωτηθείς σχετικά, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου ΟΤΕ Μιχάλης Τσαμάζ περιορίσθηκε να αναφέρει ότι ο όμιλος ανοίγει τη βεντάλια των εν δυνάμει υπηρεσιών που μπορεί να προσφέρει. Παραδέχθηκε, μάλιστα, ότι, καθώς τα έσοδα από τη φωνή υποχωρούν, η επέκταση σε νέες αγορές υπηρεσιών είναι απαραίτητη. Αναφερόμενος στο διανεμόμενο μέρισμα, ο κ. Τσαμάζ υπογράμμισε ότι επιβεβαιώνει τη σταθερή πορεία ανάπτυξης του ΟΤΕ. «Με τη σταθεροποίηση της οικονομίας στην Ελλάδα και καθώς ο ΟΤΕ ενισχύει τις επιδόσεις του, αποφασίσαμε να υλοποιήσουμε μια πιο ξεκάθαρη και γενναιόδωρη πολιτική αμοιβών για να ανταμείψουμε τους μετόχους μας, όλους εσάς, που στηρίξατε την προσπάθειά μας για ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και των επιδόσεών μας», είπε χαρακτηριστικά. Προσέθεσε δε ότι το μέρισμα των 35 λεπτών ανά μετοχή για το 2017 είναι υπερδιπλάσιο του περυσινού μερίσματος και αντικατοπτρίζει αυτή τη νέα πολιτική αμοιβών.

Τέλος, σε ό,τι αφορά τη σύσταση του νέου Δ.Σ., θέσεις σε αυτό έλαβαν δύο μέλη προτεινόμενα από την κυβέρνηση, οκτώ από την Deutsche Telekom και ένα ανεξάρτητο. Η DT πρότεινε τους κ. Μ. Τζαμάζ (πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος), Χ. Μαζαράκη, Σ. Γκόπαλαν, Ρ. Χάουμπερ, Μ. Γουίλκενς, Κ. Ορθ, Π. Ταμπούρλο και Α. Ψαθά. Το ελληνικό Δημόσιο πρότεινε ως μέλη τούς κ. Π. Σκευοφύλαξ και Γ. Φλώρο. Τέλος, η Αmber Capital πρότεινε τον κ. Α. Ηorkaxo.

[ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου