ΚΤΗΜΑΤΟΜΕΣΙΤΙΚΑ

«Έρχονται» οι νέες αντικειμενικές που θα αναπροσαρμόσουν τον ΕΝΦΙΑ

έρχονται-οι-νέες-αντικειμενικές-πο-107355

Δημοσιεύτηκε η απόφαση του υπουργείου Οικονομικών για την ανάθεση σε πιστοποιημένους εκτιμητές της σύνταξης εισήγησης για τον καθορισμό των τιμών εκκίνησης σχετικά με τις νέες αντικειμενικές αξίες των ακινήτων. Οι εισηγήσεις θα πρέπει να υποβληθούν εντός 20 ημερών.

Η ανάθεση γίνεται σε εκτιμητές εγγεγραμμένους στο Μητρώο Πιστοποιημένων Εκτιμητών στο πεδίο των ακινήτων του υπουργείου Οικονομικών.

Οι πιστοποιημένοι εκτιμητές θα πρέπει εντός 20 ημερών από τη δημοσίευση της απόφασης να υποβάλουν τις εισηγήσεις τους για τις νέες τιμές ζώνης. Τις τελικές αποφάσεις θα λάβει το υπουργείο Οικονομικών.

Ιδιαίτερη ανησυχία και προβληματισμός δεν φαίνεται να υπάρχει στο υπουργείο Οικονομικών, παρά το ότι θα πρέπει να αναπροσαρμοστεί ο ΕΝΦΙΑ, έτσι ώστε να «κουμπώσει» με τις νέες αντικειμενικές. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι ειλημμένη η απόφαση για μείωση συντελεστών, έτσι ώστε να μην υπάρξει η παραμικρή επιβάρυνση στον ΕΝΦΙΑ των αποκαλούμενων «λαϊκών» περιοχών, αν οι εισηγήσεις τείνουν σε αυξήσεις των Τιμών Ζώνης. Η διαφορά, δηλαδή το κόστος, θα μεταφερθεί στα υψηλότερα κλιμάκια, ενώ έχει απορριφθεί προ πολλού η εισήγηση για επέκταση του Συμπληρωματικού Φόρου και στα αγροτεμάχια.

[protothema.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου