Άνοιξε το βιβλίο προσφορών για το 7ετές ομόλογο

Τελευταία ενημέρωση: 2018-02-08, 11:35:10
Άνοιξε το βιβλίο προσφορών για το 7ετές ομόλογο

Η Ελλάδα δοκιμάζει τις δυνάμεις της στις αγορές. Πριν από λίγο άνοιξε το βιβλίο προσφορών για το 7ετές ομόλογο που εκδίδει η Ελλάδα σε μια προσπάθεια να διερευνήσει τις προθέσεις των αγορών λίγο πριν την ολοκλήρωση των προγραμμάτων διάσωσης και την οριστική έξοδό της από τα μνημόνια.

Στο υπουργείο Οικονομικών, την κυβέρνηση γενικότερα, αλλά και την οικονομία αναμένουν με μεγάλο ενδιαφέρον τις προσφορές των επενδυτών, που θα κρίνουν και τις εξελίξεις το επόμενο διάστημα.

Η έκδοση όπως περιγράφεται στο ΦΕΚ θα είναι κοινοπρακτική, θα έχει σταθερό επιτόκιο, όπως αυτό καταγράφεται από το βιβλίο προσφορών και θα είναι διάρκειας 7 ετών.

Η ονομαστική αξία του κάθε ομολόγου θα είναι 1.000 ευρώ και κατά την ημερομηνία έκδοσής τους θα «πουληθούν» στην τιμή που θα προκύψει από το βιβλίο προσφορών.
Για την έκδοση θα δοθεί προμήθεια έως 3 εκατ. ευρώ, η οποία θα παρακρατηθεί από τις προσόδους της έκδοσης.

Μετά την έκδοση του επταετούς και εφόσον οι διαδικασίες στο EWG και στο Eurogroup που θα ακολουθήσει δεν συναντήσουν προσκόμματα όσον αφορά το ολοκληρωτικό κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης, στο ΥΠΟΙΚ θεωρούν ότι υπάρχει σοβαρή δυνατότητα για την έκδοση δωδεκάμηνης διάρκειας εντόκων πριν από την επόμενη ομολογιακή έκδοση που θα έχει τριετή διάρκεια.

Όλα βέβαια όπως σημειώνουν από το ΥΠΟΙΚ αλλά και από την πλευρά των αναδόχων της έκδοσης θα εξαρτηθούν σε μεγάλο βαθμό από τις διεθνείς συνθήκες μέσα στις οποίες θα ακολουθήσουν οι επόμενες εκδόσεις

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
8
+
3
=