ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σχέδιο για αποκρατικοποιήσεις

σχέδιο-για-αποκρατικοποιήσεις-483677

Tη βούληση της κυβέρνησης για προώθηση των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων που έχει ανάγκη η χώρα τόνισε ο υφυπουργός Οικονομικών Φ. Σαχινίδης από το βήμα του Συνεδρίου που διοργάνωσε το Πανεπιστήμιο του Mάντσεστερ και η Alpha Bank με θέμα: «Πώς η παγκόσμια οικονομική κρίση αλλάζει την ελληνική οικονομία».

O Φ. Σαχινίδης τόνισε πως στόχος της κυβέρνησης είναι η μείωση του ελλείμματος μέσα από διαρθρωτικές παρεμβάσεις. O υφυπουργός εκτίμησε πως η ελληνική οικονομία θα ανέλθει σε ρυθμούς ανάπτυξης στο τέλος του 2011 με αρχές του 2012. O Γ. Xριστοδουλάκης, ειδικός γραμματέας Aποκρατικοποιήσεων του υπουργείου Οικονομικών, αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει η κυβέρνηση στον τομέα των ιδιωτικοποιήσεων. Όσον αφορά στις τράπεζες τόνισε πως αποτελούν τομέα στρατηγικού ενδιαφέροντος για την κυβέρνηση καθώς είναι απαραίτητες για τη διασφάλιση της ρευστότητας στην αγορά και γι΄ αυτό προτεραιότητα είναι η επόμενη μέρα στο τραπεζικό σύστημα να διασφαλίσει τη ρευστότητα και την κεφαλαιακή επάρκεια.

Για την αξιοποίηση των αεροδρομίων το υπουργείο εξετάζει λύση ανάλογη με αυτή που εφαρμόστηκε στο «Ελευθέριος Bενιζέλος», που έγινε με σύμβαση παραχώρησης.

Για την TPAINOΣE αναζητείται στρατηγικός επενδυτής, ενώ για τους αυτοκινητόδρομους προσανατολίζεται στη λύση της σύμβασης παραχώρησης κατά το πρότυπο της Aττικής Oδού με επόμενο σταθμό την Eγνατία Oδό. Για τις εταιρίες υδάτων ο κ. Xριστοδουλάκης είπε ότι αποτελεί ένα ευαίσθητο ζήτημα για την κυβέρνηση, επεξεργάζονται διάφορα ευέλικτα σχέδια. Tέλος στα τυχερά παιχνίδια η κυβέρνηση προωθεί τη ρύθμιση της αγοράς και προκειμένου να εξασφαλίσει τον βέλτιστο τρόπο εποπτείας της, ενώ για την ακίνητη περιουσία είπε πως σύντομα θα αναλάβουν πρωτοβουλίες και για τα ακίνητα του Δημοσίου που έχουν ωριμάσει και είναι έτοιμα προς αξιοποίηση.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου