ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί και για χρέη στο δημόσιο

ηλεκτρονικοί-πλειστηριασμοί-και-για-215943

Την «πιστή» εφαρμογή του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων που προβλέπει όχι μόνο δεσμεύσεις και κατασχέσεις καταθέσεων αλλά και άλλων περιουσιακών στοιχείων μεταξύ των οποίων και των ακινήτων ζητά από την ελληνική κυβέρνηση το «κουαρτέτο».

Η ελληνική πλευρά καλείται να αναλάβει δέσμευση ότι το μέτρο των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών που ενεργοποιήθηκε από χθες θα εφαρμοστεί καθολικά δηλαδή όχι μόνο για τις οφειλές σε ιδιώτες και τράπεζες αλλά και για τα χρέη προς το δημόσιο.

Η «λογική» είναι να πιεστούν ακόμη περισσότερο οι οφειλέτες να ρυθμίσουν τα χρέη τους είτε μέσα από την πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων είτε, εφόσον αυτό είναι εφικτό μέσα από τις νέες δυνατότητες που δίνει ο εξωδικαστικός συμβιβασμός.

Από χθες οι οφειλέτες του δημοσίου –τουλάχιστον αυτοί που έχουν επαγγελματική ιδιότητα- έχουν άλλη μια λύση καθώς δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ η απόφαση για τη ρύθμιση σε έως και 120 δόσεις των χρεών που φτάνουν έως τις 50.000 ευρώ.

Πεδίο μάχης το Ειρηνοδικείο

Η «συνέπεια» της κυβέρνησης απέναντι στις δεσμεύσεις της για την επανανέναρξη των κλασσικών πλειστηριασμών και την έναρξη των ηλεκτρονικών την φέρνει αντιμέτωπη με το πρώτο μεγάλο κύμα κοινωνικής αντίδρασης.

Για την διασφάλιση της διενέργειας των πλειστηριασμών από το «Δεν Πληρώνω» ΛΑΕ, ΠΑΜΕ και άλλες συλλογικότητες η κυβέρνηση επιστράτευσε ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ και οι σκηνές που εκτυλίχθηκαν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη ήταν πρωτοφανείς.

Το κτίριο του Ειρηνοδικείου στην Αθήνα μετατράπηκε σε πεδίο μάχης με τους αστυνομικούς να κάνουν χρήση χημικών στον κλειστό χώρο.Αποτέλεσμα ήταν να τραυματιστούν 3 πολίτες ανάμεσά τους και ο πρώην δήμαρχος Καισαριανής και στέλεχος της ΛΑΕ.

[thetoc.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου