ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αισιοδοξία για συμφωνία με τους δανειστές: Πλειστηριασμοί και λιγνιτικές μονάδες ανοίγουν το δρόμο

αισιοδοξία-για-συμφωνία-με-τους-δανει-218225

Αισιοδοξία εκφράζεται από την πλευρά της κυβέρνησης για τη δυνατότητα να υπάρξει συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο (staff level agreement) ακόμη και το προσεχές Σάββατο.

Σύμφωνα με πληροφορείται του protothema.grτα «κλειδιά» για το θετικό κλίμα στις διαπραγματεύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη είναι πρώτον η απόφαση για την έναρξη των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών (ακόμη και πρώτης κατοικίας) αύριο, Τετάρτη, και δεύτερον η συμφωνία στο θέμα των ενεργειακών.
Στο πεδίο αυτό η κυβέρνηση δέχτηκε παρά τις αρχικές αντιρρήσεις την εκποίηση δύο μονάδων της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη καθώς και τις λιγνιτικής μονάδας στη Μελίτη Φλώρινας.

Στη συνέχεια η κυβέρνηση θα προωθήσει προς ψήφιση στη Βουλή μέσα στο Δεκέμβριο ένα πολυνομοσχέδιο με σειρά προαπαιτουμένων και όπως εξήγησε κυβερνητικός αξιωματούχος ο πρώτος στόχος είναι η τελική συμφωνία για την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης να επικυρωθεί στο Eurogroup της 22ας Ιανουαρίου αφού πρώτα έχουν νομοθετηθεί όλα τα προαπαιτούμενα.

Το κλίμα στη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του EuroWorking Group περιγράφεται ως θετικό
ενώ προς την κατεύθυνση της συμφωνίας δείχνουν και οι προχθεσινές δηλώσεις του επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) Κλάους Ρέγκλινγκ.

[protothema.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου