ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Πράσινο φως» για 8.845 προσλήψεις στους Δήμους

πράσινο-φως-για-8-845-προσλήψεις-στους-δ-218683

Τις αποφάσεις με τις οποίες εγκρίνεται η εκκίνηση των διαδικασιών κάλυψης συνολικά 8.845 μόνιμων θέσεων εργασίας σε δήμους, καθώς και σε ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ των δήμων, για ανταποδοτικού χαρακτήρα υπηρεσίες (καθαριότητα και άλλες), υπέγραψαν οι Υπουργοί Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη, οι οποίοι συνιστούν την Επιτροπή της Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου 33/2006.

O αριθμός “έκλεισε” στους 8.845, εκ των οποίων οι 8.045 αφορούν σε θέσεις κενών οργανικών θέσεων Δήμων, Συνδέσμων και Ν.Π.Δ.Δ. αυτών και οι 800, ατόμων ΙΔΑΧ σε Ν.Π.Ι.Δ. ΟΤΑ α’ βαθμού.

Οι ειδικότητες που θα ζητηθούν είναι:

Οι ειδικότητες που θα ζητηθούν στην προκήρυξη είναι: διοικητικοί, γραμματείς, επιστάτες καθαριότητας, επόπτες καθαριότητας, εργάτες ύδρευσης, οδοκαθαριστές, εργάτες γενικών καθηκόντων, συνοδοί απορριμματοφόρου, χειρωνακτες, καθαριστές εξωτερικών χωρνων, καταμετρητές, εργάτες ύδρευσης, εργάτες φυλακών, ηλεκτρολόγοι, ηλεκτροτεχνίτες, μηχανικοί αυτοκινήτων, κλητήρες, οδηγοί αυτοκινήτων, οδηγοί απορριμματοφόρου, οδηγοί λεωφορείων, προσωπικό καθαριότητας, σψεδιοαστές δομικών εργων, τεχνίτες, υδραυλικοί, σιδηρουργοί, φυλακες, χειριστές μηχανημάτων, κ.α.

Πρόκειται για τις αποφάσεις με Αριθ. Πρωτ.: ΔΙΠΑΑΔ/Φ.ΕΓΚΡ./172/39755 και ΔΙΠΑΑΔ/Φ.ΕΓΚΡ./170/34183 οι οποίες αφορούν: Στην πλήρωση συνολικά 8.045 κενών οργανικών θέσεων σε ΟΤΑ Α’ Βαθμού, Συνδέσμους και Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου αυτών και στην πρόσληψη συνολικά 800 ατόμων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου των ΟΤΑ.

«Μέθοδος ΚΕΑ»

Μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας αντίστοιχης του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) σχεδιάζεται, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της aftodioikisi.gr, να γίνει ο διαγωνισμός για 8.845 μόνιμες θέσεις στις ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, λόγω της πληθώρας των αιτήσεων που αναμένεται να κατατεθούν, προγραμματίζεται να δημιουργηθεί ειδική πλατφόρμα, όπως αυτή για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), στην οποία οι ενδιαφερόμενοι θα καταθέτουν τις αιτήσεις τους. Υπενθυμίζεται ότι σε προ ημερών συνέντευξή του στην ΕΡΤ ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης είχε πει χαρακτηριστικά: «Νομίζω ότι θα εκπλαγούμε από τον αριθμό των αιτήσεων. Πρόκειται για το μεγαλύτερο διαγωνισμό που γίνεται τα τελευταία χρόνια», είχε προσθέσει.

Σημαντικός ο ρόλος των δήμων

Στη συνέχεια, όπως συνέβη και με το ΚΕΑ, οι αιτούντες θα καλούνται να προσκομίσουν στο δήμο τους ή στα ΚΕΠ, τα σχετικά δικαιολογητικά που τους ζητούνται, προκειμένου να επιβεβαιωθεί η συμμετοχή τους στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η πρώτη επαλήθευση των δικαιολογητικών θα γίνεται από τις υπηρεσίες των δήμων και στη συνέχεια τον τελικό έλεγχο θα κάνει το ΑΣΕΠ, που θα έχει και την ευθύνη της όλης διαδικασίας.

Στόχος είναι η προκήρυξη να εκδοθεί εντός Δεκεμβρίου και οι προσωρινοί πίνακες των αποτελεσμάτων να έχουν δημοσιευθεί ως τα τέλη Μαρτίου, οπότε και λήγουν οι συμβάσεις των «παρατασιούχων» – συμβασιούχων.

Δειτε την αναλυτική κατανομή των θέσεων για τις 8.045 ΕΔΩ

Δειτε την αναλυτική κατανομή των θέσεων για τις 800 ΕΔΩ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου