Νέο νόμο για τα πόθεν έσχες προανήγγειλε ο Παπαγγελόπουλος

Τελευταία ενημέρωση: 2017-11-13, 21:29:46
Νέο νόμο για τα πόθεν έσχες προανήγγειλε ο Παπαγγελόπουλος

«Λάθος και έγκλημα» χαρακτήρισε την πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ για την ηλεκτρονική δήλωση του Πόθεν Έσχες ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος στη Βουλή.

Ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης ενημέρωσε ότι σύντομα θα κατατεθεί στο Κοινοβούλιο νέα νομοθετική ρύθμιση που θα επιλύει όλα τα προβλήματα που προκλήθηκαν από την απόφαση του ΣτΕ

Και με την ευκαιρία αυτή έδωσε στοιχεία για τον ρυθμό ηλεκτρονικής υποβολής δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης από τους υπόχρεους σύμφωνα με τον νόμο.

Αναλυτικότερα: Σε σύνολο 4.500 δικαστών έχουν υποβάλει ηλεκτρονική δήλωση πόθεν έσχες, 598 το 2016 και 605 το 2017.

Στη Βουλή, σε σύνολο 939 υπόχρεων, υπέβαλαν δήλωση πόθεν έσχες 795

Στην Γ΄ Μονάδα Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης της Αρχής για το Ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος -στην οποία υπάγονται και οι δικαστικοί- σε σύνολο 88.668 υπόχρεων υπέβαλαν δήλωση 69.148.

Στον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, σε σύνολο 2.131 υπόχρεων για την υποβολή  δήλωσης, υπέβαλαν 2.073.

Στο Λιμενικό, σε σύνολο 8.000 υπόχρεων, υπέβαλαν 7.716.

Στην Αστυνομία, σε σύνολο 73.631 υπόχρεων, υπέβαλαν δήλωση 68.000.

«Δεν υπάρχει λοιπόν καμία αμφιβολία ότι η συντριπτική πλειονότητα των υπόχρεων για ηλεκτρονική δήλωση πόθεν έσχες υπέβαλε εμπροθέσμως τις δηλώσεις. Αυτό σημαίνει ευρύτατη αποδοχή και ανταπόκριση από τους Έλληνες, στην προσπάθεια της κυβέρνησης να επικρατήσει, επιτέλους, πλήρης διαφάνεια στον δημόσιο βίο» είπε ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης και πρόσθεσε με νόημα:

«Όσοι αντιδρούν στην προσπάθεια αυτή, το πράττουν είτε από αντιπολιτευτική διάθεση, στην καλύτερη περίπτωση, είτε επειδή κάτι θέλουν να κρύψουν στη χειρότερη. Εγώ, επειδή είμαι αθεράπευτα ρομαντικός, θέλω να πιστεύω ότι οι αντιδράσεις για την πάταξη της διαφθοράς οφείλονται μόνο σε αντιπολιτευτικό μένος και όχι σε σκελετούς στις ντουλάπες, στα στρώματα, στις θυρίδες και στις off shore κάποιων».

Και κατέληξε : «Σε κάθε περίπτωση η συζήτηση στη Βουλή, που θα γίνει πολύ σύντομα, για το νέο νόμο, θα είναι αποκαλυπτική. Απεύχομαι ειλικρινά να έχει δυσάρεστες εκπλήξεις».

[thetoc.gr]

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
4
+
1
=