ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σε άνεργους, συνταξιούχους, νέους και ΔΕΗ μέρισμα 1,4 δισ.

σε-άνεργους-συνταξιούχους-νέους-και-δ-235917

Με τηλεοπτικό μήνυμά του στους πολίτες, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στη διανομή του κοινωνικού μερίσματος, που προκύπτει όπως ανέφερε, από την υπέρβαση του στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα 1,75% το 2017.

Ο πρωθυπουργός στο διάγγελμά του κατηγόρησε την ελίτ ότι φόρτωσε τα βάρη στους φτωχούς επανέλαβε πως η κυβέρνηση διαπραγματεύτηκε σκληρά και πέτυχε πέρυσι τέτοια εποχή να δώσει την 13η σύνταξη.

Ο ίδιος είπε ότι η οικονομία αναμένεται να σημειώσει ρυθμό ανάπτυξης κοντά στο 2%, τονίζοντας ότι, για δεύτερη συνεχή χρονιά, η κυβέρνηση είναι σε θέση να μοιράσει κοινωνικό μέρισμα στους πολίτες εκείνους που το έχουν ανάγκη -και θα είναι μάλιστα μεγαλύτερο από πέρυσι.

Το μέρισμα φέτος θα είναι στο 1.4 δισ. ευρώ με προτεραιότητα στους άνεργους, τους νέους και τους χαμηλοσυνταξιούχους.

Πώς θα διαμοιραστεί το μέρισμα

Από τα 1,4 δις. ευρώ, τα 720 εκατ. θα δοθούν σε 3,4 εκατ. πολίτες με τη μορφή έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης, με εισοδηματικά κριτήρια, κριτήρια ακίνητης περιουσίας, καθώς και κριτήρια οικογενειακής κατάστασης.

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι άλλα 315 εκατ. ευρώ θα δοθούν για την παράνομη παρακράτηση των εισφορών Υγείας στους συνταξιούχους -η επιστροφή θα δοθεί την ίδια ημέρα που θα καταβληθούν οι συντάξεις του Δεκεμβρίου.

Ακόμη, 360 εκατ. θα δοθούν στη ΔΕΗ, προκειμένου να καλυφθεί το κόστος των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας, προκειμένου να μην υπάρξει καμία αύξηση στα τιμολόγια της ΔΕΗ.

«Μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου θα μοιραστεί το κοινωνικό μέρισμα», είπε ο Αλέξης Τσίπρας που επεσήμανε πως εντός της εβδομάδας θα κατατεθεί στη Βουλή η τροπολογία.

[thetoc.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου