ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο ΕΦΚΑ βγάζει στο σφυρί το δυάρι 62χρονης

ο-εφκα-βγάζει-στο-σφυρί-το-δυάρι-62χρονη-273291

Σε κατάσχεση πρώτης κατοικίας προχωράει ο ΕΦΚΑ. Στο στόχαστρο μια γυναίκα με χρέη στο ΙΚΑ.

Η γυναίκα από τον Εύοσμο που εργάζεται ως κοτοραπτού έχει συνολικά χρέη στο ΙΚΑ αξίας 65.000. Το σπίτι της ένα δυάρι 64 τετραγωνικών μέτρων θα πλειστηριαστεί για 34.000, όπως είναι η εκτίμηση.

Παρά το γεγονός ότι υπάρχει διαβεβαίωση ότι δεν γίνονται πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας για χρέη κάτω από τις 300.000 ευρώ ο ΕΦΚΑ προχώρησε κανονικά.

Στην περίπτωση αυτή εκτός από το γεγονός ότι οι διαβεβαιώσεις πάνε στο… βρόντο, αποδεικνύεται και το παράλογο των πλειστηριασμών σε ορισμένες περιπτώσεις.

Η αξία του ακινήτου που βγαίνει στον πλειστηριασμό είναι σχεδόν η μισή σε σχέση με το χρέος. Ταυτόχρονα πρόκειται για ένα ακίνητο το οποίο το οποίο έχει αγοραστεί με δανειοδότηση.

Σε αυτή την περίπτωση και παρά το γεγονός ότι το δάνειο εξυπηρετείται μετά από ρύθμιση η τράπεζα θα πρέπει να “κλείσει” το δάνειο και να κάνει απαιτητό ολόκληρο το υπόλοιπο ποσό.

Αυτό σημαίνει ότι αν γίνει ο πλειστηριασμός τα περισσότερα από τα χρήματα δεν θα πάνε στον ΕΦΚΑ αλλά στην τράπεζα…

Σε κάθε περίπτωση αυτό που φαίνεται ότι σώζει την 62χρονη γυναίκα είναι το γεγονός ότι η υπόθεση πήρε δημοσιότητα και φαίνεται ότι ο πλειστηριασμός παγώνει.

[newsit.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου