ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΦΚΑ: Δουλειά και το Σαββατοκύριακο για να εκδοθούν συντάξεις

εφκα-δουλειά-και-το-σαββατοκύριακο-γι-285971

Μαζικές απονομές συντάξεων μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου ζήτησε με επιστολή του προς τις υπηρεσίες του ΕΦΚΑ ο διοικητής του φορέα.

Ζητάει να προχωρήσει η έκδοση συντάξεων από την οποία εξαρτάται η εκταμίευση της υποδόσης των 800 εκατ. ευρώ και να μειωθούν οι πιέσεις από την πλευρά των δανειστών.

Ειδικότερα, με επιστολή του, την Πέμπτη, ο διοικητής του ΕΦΚΑ Αθανάσιος Μπακαλέξης ζητά από τους διευθυντές να προχωρήσουν οι υπηρεσίες του φορέα μέχρι την Δευτέρα σε μαζικές απονομές συντάξεων ώστε την Τρίτη να γίνει η εμβόλιμη απονομή τους. Στόχος είναι τα στοιχεία αυτά να παρουσιαστούν στα κλιμάκια των θεσμών ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα με την εκταμίευση της υποδόσης των 800 εκατ. ευρώ και γιατί «θα δοθούν στοιχεία για τις διαπραγματεύσεις της χώρας μας με περίοδο αναφοράς 30/9 και 10/10 αντίστοιχα», όπως αναφέρει στην αρχή της η επιστολή.

Συγκεκριμένα στην επιστολή της Πέμπτης αναφέρει: «Σήμερα 5 Οκτωβρίου και αύριο 6 θα εκδώσετε και θα οριστικοποιήσετε όσες περισσότερες υποθέσεις βρίσκονται σε εκκρεμότητα στο ΟΠΣ – ΕΦΚΑ (εκτός των προσωρινών) και οι οποίες συμπεριλαμβάνονται στη χρηματοδότηση, αξιοποιώντας την υπερωριακή απασχόληση και τη λειτουργία των κλιμακίων απονομής συντάξεων», και προσθέτει: «Από το Σάββατο 7/10 έως και τη Δευτέρα 9/10, αξιοποιώντας και τις ημέρες του Σαββατοκύριακου, να εκκαθαριστούν και να κλείσουν όσες υποθέσεις βρίσκονται στον κατάλογο των εκκρεμοτήτων».

Παράλληλα, ο κ. Μπακαλέξης τονίζει ότι «το θέμα είναι ιδιαίτερα κρίσιμο» και επισημαίνει ότι «το αποτέλεσμα των παραπάνω ενεργειών σας θα επηρεάσει συνολικά τη χρηματοδότηση της χώρας μας», ενώ σημειώνει ότι για το Σαββατοκύριακο που θα εργαστούν οι υπάλληλοι του ΕΦΚΑ θα υπάρξει αντάλλαγμα με άδεια τον επόμενο μήνα.

Πηγή: iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου