ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εκατοντάδες πρατήρια έχουν κλείσει

εκατοντάδες-πρατήρια-έχουν-κλείσει-498442

Σε 500 με 600 φτάνουν τα πρατήρια που έχουν κλείσει και «χιλιάδες είναι με το ένα πόδι στο κλείσιμο» εξαιτίας των αυξήσεων στους Ειδικούς Φόρους Κατανάλωσης και ΦΠΑ που εφαρμόστηκαν από την αρχή του χρόνου, σύμφωνα με την Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος.

«Τελευταίο χτύπημα κατά του κλάδου είναι η εξαγγελθείσα, και προσωρινά αποσυρθείσα, εξίσωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης του πετρελαίου θέρμανσης με αυτό της κίνησης» αναφέρει η Ομοσπονδία, σημειώνοντας: «Αυτό θα είναι ταφόπλακα για πολλά πρατήρια της επαρχίας. Θα είναι παράλληλα όνειδος για τους καταναλωτές που έχουν υποστεί κάθε είδους φορολογικές και εισοδηματικές επιβαρύνσεις».

Την Κυριακή πραγματοποιήθηκε η γενική συνέλευση της Ομοσπονδίας για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου. Πρόεδρος της ΟΒΕ επανεξελέγη ο Μιχάλης Κιούσης.

Το νέο ΔΣ συμπληρώνουν οι Α. Τούντας (γεν. γραμματέας), Γ. Μαγλουσίδης (αντιπρόεδρος), Μ. Μεταξάς (αν. γεν. γραμματέας), Ν. Τσάκαλης (ταμίας) και μέλη οι Σ. Ανανιάδης, Π. Κολόκας, Ευ. Κούκουζας και Η. Μιστιλίδης.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου