Στο «ράφι» παραμένουν 63.000 εκκρεμείς αιτήσεις συνταξιοδότησης

Τελευταία ενημέρωση: 2017-09-07, 11:19:35
Στο «ράφι» παραμένουν 63.000 εκκρεμείς αιτήσεις συνταξιοδότησης

Παρά τις κυβερνητικές δεσμεύσεις, ο στόχος έκδοσης 63.000 εκκρεμών κύριων συντάξεων έως το τέλος του έτους φαίνεται ότι δεν επιτυγχάνεται και ενώ ήδη έχουν δεσμευτεί τα αντίστοιχα ποσά από τον ESM για έγκαιρη απονομή τους.

Σε φιάσκο εξελίσσεται η κυβερνητική εξαγγελία για έκδοση 63.000 εκκρεμών κύριων συντάξεων έως το τέλος του έτους, με αποτέλεσμα να ανατρέπεται πλήρως όλο το χρονοδιάγραμμα καταβολής έως τον Ιούνιο του 2018 και των εν αναμονή 140.000 κύριων συντάξεων, όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα».

Με τους σημερινούς ρυθμούς έκδοσης των συντάξεων λόγω της πλήρους αποδιοργάνωσης που επικρατεί στον ΕΦΚΑ, ο στόχος θεωρείται ήδη άπιαστος από τα αρμόδια στελέχη και έχει εγκαταλειφθεί. Μαζί με αυτόν και οι προσδοκίες δεκάδων χιλιάδων εν αναμονή συνταξιούχων που περιμένουν πάνω από δύο χρόνια στην ουρά να πάρουν την ψαλιδισμένη σύνταξή τους.

Ενδεικτικό της προχειρότητας και της έλλειψης οργάνωσης που επικρατεί στον ΕΦΚΑ, τονίζεται στο ίδιο δημοσίευμα,  είναι ότι με κατεπείγον έγγραφό της χθες, η διοίκηση του Ταμείου ζήτησε από τα υποκαταστήματα απονομής συντάξεων να πληροφορηθεί τον αριθμό των συνταξιοδοτικών αποφάσεων που εκκρεμούν (για κύριες συντάξεις) ζητώντας μάλιστα οι απαντήσεις να σταλούν σήμερα (!).

Την ίδια ώρα οι εκκρεμείς αιτήσεις συνταξιοδότησης εγκρίνονται με ρυθμό χελώνας. Χαρακτηριστικό της καθυστέρησης απονομής των ψαλιδισμένων κύριων συντάξεων από τον ΕΦΚΑ είναι ότι κατά το δίμηνο Ιουλίου - Αυγούστου εκδόθηκαν σχεδόν 16.000 - 17.000 νέες συντάξεις.

Ετσι ο στόχος για 63.000 οριστικές αποφάσεις συνταξιοδότησης έως το τέλος του τρέχοντος μήνα έχει ήδη εγκαταλειφθεί, καθώς εκτιμάται ότι στο τέλος του έτους η διαφορά στόχου και πραγματικότητας θα ανέρχεται σε μερικές δεκάδες χιλιάδες αιτήσεις που θα εξακολουθούν να παραμένουν στο ράφι.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
1
+
6
=