ΚΤΗΜΑΤΟΜΕΣΙΤΙΚΑ

Σταθάκης: Τα επαγγελματικά ακίνητα θα πλειστηριαστούν πρώτα

σταθάκης-τα-επαγγελματικά-ακίνητα-θα-325911

Άλλο ένα σοκ για τους επιχειρηματίες και τους επαγγελματίες της χώρας από τις δηλώσεις του Γιώργου Σταθάκη.

Η κυβέρνηση φαίνεται να έχει επιλέξει να αποφύγει τη σύγκρουση με την κοινωνία όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο και αφήνει σε δεύτερη φάση τους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας και γενικώς των σπιτιών.

Αποφάσισε να δώσει προτεραιότητα στους πλειστηριασμούς επαγγελματικών ακινήτων κάθε κατηγορίας, εκτός από τα αγροτεμάχια.

Έτσι λοιπόν οι επιχειρηματίες και επαγγελματίες που δεν τα κατάφεραν μέσα στα 7 χρόνια της κρίσης θα δουν τα περιουσιακά στοιχεία της επιχείρησής τους να «βγαίνουν στο σφυρί».

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης μιλώντας σήμερα το πρωί ανακοίνωσε τα «κακά νέα» για τον επιχειρηματικό και επαγγελματικό κόσμο της χώρας.

Όσον αφορά τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, υποσχέθηκε ότι «μέχρι τέλους του 2018 θα υπάρξει νέα ρύθμιση με βάση τις συζητήσεις που θα γίνουν. Με τον ισχύοντα νόμο υπάρχει ισχυρή προστασία για την πρώτη κατοικία με τα 2/3 των περιστατικών να προστατεύονται πλήρως».

Όπως ανέφερε, κατά το υπουργείο Δικαιοσύνης, είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε τις αμέσως επόμενες εβδομάδες τους πρώτους πλειστηριασμούς, θα ξεκινήσουμε από άλλες κατηγορίες όπως επαγγελματικά ακίνητα.

«Το ΔΝΤ δεν κατάφερε να κάνει πάντα ό,τι ήθελε, και στην πρώτη κατοικία καλείται να ξεκαθαρίσει τη θέση του» τόνισε ο υπουργός Περιβάλλοντος.

[zougla.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου