ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στο τραπέζι όλες οι προτάσεις για ΦΠΑ

στο-τραπέζι-όλες-οι-προτάσεις-για-φπα-504004

Η κυβέρνηση εξετάζει όλες τις προτάσεις για την αύξηση των εσόδων μετά την απόσυρση της πρότασης για εξίσωση στις τιμές πετρελαίου θέρμανσης, δήλωσε από τη Θεσσαλονίκη ο υφυπουργός Οικονομικών, Φίλιππος Σαχινίδης.
Ο υφυπουργός είπε ότι υπάρχουν και άλλες προτάσεις και επισήμανε ότι ο αρμόδιος υπουργός τις παρουσίασε αναλυτικά στη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψής του στις Βρυξέλλες και εξήγησε ότι μεταξύ των προτάσεων είναι να μην αυξηθεί ο συντελεστής του ΦΠΑ (από 11 σε 23%) για το 30% των προϊόντων. "Μια από τις προτάσεις είναι η αύξηση του ΦΠΑ στα προϊόντα, όχι κατ΄ ανάγκη αυτή που προβλέπεται μέσα από το μνημόνιο, που λέει δηλαδή ότι θα πάρουμε το 30% των προϊόντων και από το 11 θα το αυξήσουμε στο 23%", επισήμανε στη διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε από την τράπεζας Eurobank το μεσημέρι στη Θεσσαλονίκη.
Ο κ. Σαχινίδης αναφερόμενος στην απόφαση της κυβέρνησης, που ανακοίνωσε από το βήμα της 75ης ΔΕΘ ο πρωθυπουργός, για μη εξίσωση των τιμών πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης, επανέλαβε ότι μέχρι να διαμορφωθεί ο κατάλληλος μηχανισμός το μέτρο αυτό αντικειμενικά δεν μπορεί να εφαρμοστεί και για το λόγο αυτό εξετάζονται οι υπόλοιπες προτάσεις που υπάρχουν στο τραπέζι.
Εξάλλου, ο κ. Σαχινίδης χαρακτήρισε προγραμματισμένη την επίσκεψη των μελών της τρόικας στην Αθήνα, η οποία, όπως είπε, δίνει τη δυνατότητα στα συμβαλλόμενα μέρη να συζητήσουν για την πρόοδο στην υλοποίηση του προγράμματος, ενώ σχολιάζοντας την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Εθνικής Τράπεζας τόνισε ότι αποτελεί πράξη εμπιστοσύνης προς το ελληνικό τραπεζικό σύστημα.
Ο κ. Σαχινίδης ήταν ο ο κεντρικός ομιλητής σε εκδήλωση που διοργάνωσε η Eurobank, με θέμα "Η ελληνική Οικονομία και το Πρόγραμμα Σταθερότητας", στην οποία παρευρέθηκαν δεκάδες επιχειρηματίες από τη Βόρεια Ελλάδα, οι οποίοι του υπέβαλαν σειρά ερωτήσεων, κυρίως γύρω από την οικονομική κρίση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου