ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τέλος χρόνου για τις δηλώσεις -«Βαριά» τα εκκαθαριστικά για 2,4 εκατ. φορολογούμενους

τέλος-χρόνου-για-τις-δηλώσεις-βαριά-387137

Κλείνει σήμερα το taxis για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων και μέχρι τώρα έχουν υποβληθεί 6.055.000 φορολογικές δηλώσεις.

Ο πέλεκυς της εφορίας πέφτει βαρύς για το 41,4% των φορολογούμενων, όπου καλούνται να πληρώσουν 3,5 δισ. ευρώ. Δηλαδή περισσότεροι από 4 στους 10 φορολογούμενους, οι οποίοι έχουν ήδη δεχθεί απανωτά φορολογικά χτυπήματα, θα κληθούν να βάλουν ξανά το χέρι στην τσέπη για να πληρώσουν τα «βαριά» εκκαθαριστικά του φόρου εισοδήματος.

Οπως προκύπτει από τα μέχρι τώρα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων χρεωστικά εκκαθαριστικά έχουν λάβει 2.493.842 φορολογούμενοι, οι οποίοι θα πληρώσουν μέσο φόρο 1407 ευρώ.

Το 15,63% των φορολογούμενων έχει πιστωτικό εκκαθαριστικό ενώ μηδενική είναι η εκκαθάριση για το 42,96% των φορολογούμενων. Η επιστροφή φόρου για τους 941.685 φορολογούμενους που έχουν λάβει πιστωτικό εκκαθαριστικό ανέρχεται σε 376 ευρώ.

Το μεγάλο πλήγμα έχουν δεχτεί εκτός από τους φορολογούμενους που δηλώνουν εισοδήματα από 35.000 ευρώ και επιβαρύνονται από τα υψηλά κλιμάκια φορολογήσης, ελεύθεροι επαγγελματίες αλλά και κατηγορίες φορολογούμενων που έχουν πενιχρά εισοδήματα και «καίγονται» από τα τεκμήρια διαβίωσης.

Ειδικότερα για τους ελεύθερους επαγγελματίες το εισόδημά τους στην πραγματικότητα εξανεμίζεται αφού πολλές είναι οι περιπτώσεις που οι φόροι και οι εισφορές φτάνουν και στο 70%.

Πηγή:iefimerida.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου