ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Φοροελαφρύνσεις για τις επιχειρήσεις

φοροελαφρύνσεις-για-τις-επιχειρήσει-487296

Μέτρα για την επιτάχυνση της είσπραξης των εσόδων τον Σεπτέμβριο, τις βασικές αρχές του προϋπολογισμού του 2011, το φορολογικό νομοσχέδιο του Σεπτεμβρίου αλλά και τα φορολογικά κίνητρα που ζητά επίμονα ο ΣΕΒ και η ΓΣΕΒΕΕ συζήτησε χθες η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών.
Ο λόγος για την τρίτη κατά σειρά σύσκεψη μέσα σε ισάριθμες ημέρες με επίκεντρο την εκτέλεση του προϋπολογισμού. Πληροφορίες αναφέρουν ότι εξετάστηκε και η δυνατότητα να αναγγελθούν από το βήμα της ΔΕΘ φοροαπαλλαγές ή μειώσεις φόρου για μεγάλες και μικρές επιχειρήσεις.
Η σύσκεψη έγινε υπό τον υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, με την συμμετοχή του αρμόδιου υφυπουργό Φίλιππου Σαχινίδη του πρόεδρου του ΣΟΕ Γιώργου Ζανιά και όλους τους γενικούς γραμματείς
Πληροφορίες αναφέρουν ότι προτάθηκε μεταξύ άλλων νέα ρύθμιση στα ληξιπρόθεσμα με μεγάλη έκπτωση για εφάπαξ εξόφληση των οφειλών, ενίσχυση των ελέγχων σε όσους έχουν υψηλή περιουσία και υψηλά εισοδήματα, διασταυρώσεις στοιχείων και ελέγχους για την απόδοση του ΦΠΑ, ΦΜΥ και όλων των παρακρατούμενων φόρων.
Στο μεταξύ χθες το πρωί την τακτική τους συνάντηση είχαν στο υπουργείο Οικονομικών, ο υπουργός Γ. Παπακωνσταντίνου, και ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος, Γ. Προβόπουλος. Κατά τη συνάντηση των δύο ανδρών- για 20 λεπτά περίπου- συζητήθηκαν οι εξελίξεις τόσο στην Οικονομία (υλοποίηση δεσμεύσεων μνημονίου, διαρθρωτικές αλλαγές, κ.λπ.), όσο και στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα.

Ο υπουργός ενημέρωσε τον διοικητή της ΤτΕ και για το διορισμό των τριών συμβούλων του Δημοσίου, οι οποίοι αναλαμβάνουν αφ’ ενός να αποτιμήσουν τις συμμετοχές του Δημοσίου στις τράπεζες και αφ’ ετέρου να καταρτίσουν μελέτη με προτάσεις για τις στρατηγικές κινήσεις, που πρέπει να γίνουν στο πιστωτικό σύστημα.

Από την πλευρά του, ο κ. Προβόπουλος ενημέρωσε για το πώς εξελίσσονται τα βασικά μεγέθη των τραπεζών (την τρέχουσα περίοδο δημοσιοποιούνται και τα αποτελέσματα του α΄ εξαμήνου) και η πιστωτική επέκταση, καθώς και για την πρόσφατη συνάντηση που είχε με τους επικεφαλής των μεγαλύτερων ελληνικών πιστωτικών ιδρυμάτων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου