ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αποκλιμακώνεται η δημοσιονομική κρίση στην Ελλάδα

αποκλιμακώνεται-η-δημοσιονομική-κρί-517361

Αισιόδοξος για την πορεία της οικονομίας εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός, σε συνέντευξη που παραχώρησε στη βουλγαρική εφημερίδα Trud.
«Προχωράμε σταθερά στην αποκλιμάκωση της δημοσιονομικής κρίσης» σημείωσε χαρακτηριστικά, λέγοντας ότι σε ορισμένες περιπτώσεις οι στόχοι υλοποιούνται ταχύτερα από τις προβλέψεις.
Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε στην προσπάθειες που καταβάλλει η κυβέρνηση για πάταξη της φοροδιαφυγής και αντιμετώπιση της διαφθοράς.
Τόνισε ακόμα ότι η πολύ θετική, όπως είπε, αξιολόγηση του ΔΝΤ τον περασμένο μήνα, «θα πρέπει να διαλύσει κάθε επίμονη αμφιβολία σχετικά με την αποφασιστικότητά μας να επαναφέρουμε τη σταθερότητα στην ελληνική οικονομία».
Ερωτηθείς σχετικά με τις προσπάθειες εξομάλυνσης των σχέσεων με την Τουρκία, τη στιγμή που η Αγκυρα επιχειρεί αναθέρμανση των σχέσεών της με τον ισλαμικό κόσμο, δήλωσε ότι στη διπλωματία, δεν πρέπει να κερδίζεις εις βάρος του άλλου.
Για να χρησιμοποιήσεις τα στρατηγικά πλεονεκτήματά σου, δεν είναι απαραίτητο να γυρίζεις την πλάτη σε έναν προσανατολισμό, εξαιτίας ενός άλλου», συμπλήρωσε και επανέλαβε ότι η Ελλάδα στηρίζει την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας.
«Η θέση μας είναι ότι η Τουρκία πρέπει να πληροί τους ίδιους όρους, όπως και κάθε άλλη υποψήφια χώρα. Το μήνυμά μας είναι σαφές», είπε χαρακτηριστικά.
Τέλος, δήλωσε ότι ο πετρελαιαγωγός Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη παραμένει μία από τις ύψιστες προτεραιότητες της κυβέρνησης.
«Θα τηρηθούν όλες οι προτεραιότητες για την προστασία του περιβάλλοντος στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης και του Αιγαίου. Το ίδιο και στη Βουλγαρία. Η επίσκεψή μου εδώ αποτελεί μία ευκαιρία, για να εξετάσουμε αυτά τα θέματα και να βρούμε τις απαντήσεις με τον πρωθυπουργό Μπ. Μπορίσοφ».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου