ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επιμένει η Λαγκάρντ: Απολύτως αναγκαίες οι μεταρρυθμίσεις στο φορολογικό και τις συντάξεις

επιμένει-η-λαγκάρντ-απολύτως-αναγκαί-572906

Η Κριστίν Λαγκάρντ επέμεινε ότι οι μεταρρυθμίσεις στο φορολογικό και συνταξιοδοτικό σύστημα της Ελλάδας είναι απολύτως αναγκαίες.

Η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ μίλησε σε εκδήλωση του Atlantic Council στην Ουάσινγκτον. Απαντώντας σε ερωτήσεις για την Ελλάδα, η Λαγκάρντ επανέλαβε τη θέση του ΔΝΤ, υπογραμμίζοντας ότι η Ελλάδα πρέπει να διευρύνει της φορολογική βάση στο φόρο εισοδήματος για να επιτρέψει μια πιο δίκαιη κατανομή των φορολογικών βαρών, σύμφωνα με το mignatiou.com.

«Πολλοί λίγοι άνθρωποι σηκώνουν σήμερα το βάρος της φορολογίας», τόνισε η Λαγκάρντ, προσθέτοντας ότι απαιτούνται περισσότερες μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό, προκειμένου να βελτιωθεί η βιωσιμότητά του και να υπάρχει στοχευμένη προστασία των πιο ευάλωτων.

«Αναγνωρίσαμε τις θυσίες των Ελλήνων. Αναγνωρίσαμε πως κάποιες μεταρρυθμίσεις έχουν γίνει. Αλλες μεταρρυθμίσεις όμως δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί. Και πρέπει να γίνουν για να απελευθερώσουν τη δυναμική της οικονομίας. Οι μεταρρυθμίσεις είναι απολύτως αναγκαίες», σημείωσε η γενική διευθύντρια του Ταμείου, σύμφωνα με το mignatiou.com.

Σε ό,τι αφορά την αντίδραση της Αθήνας στις εκθέσεις του ΔΝΤ, η Λαγκάρντ ανέφερε ότι το Ταμείο προσπάθησε να αποτυπώσει με ειλικρίνεια την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας και την πρόοδο που έχει συντελεστεί. «Στις ελληνικές αρχές δεν άρεσαν κάποια από τα πράγματα που είπαμε», σχολίασε.

Σε ερώτηση σχετική με τα στατιστικά στοιχεία της Ελλάδος ανέφερε πως η έλλειψη δημοσιονομικής διαφάνειας ήταν ένα από τα θέματα που οδήγησαν στην ελληνική κρίση το 2010. «Το ελληνικό έλλειμμα αναθεωρήθηκε από το 6% στο 13% και υψηλότερα και τα στοιχεία της χώρας διαρκώς αναθεωρούνταν από την Eurostat. Δεν γνωρίζω αν η δουλειά στο σκέλος της στατιστικής διαφάνειας έχει ολοκληρωθεί», απάντησε.

Πηγή: iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου