ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Πακέτα» για τους αγρότες από την Τράπεζα Πειραιώς

πακέτα-για-τους-αγρότες-από-την-τράπ-574992

Τη στήριξη του κτηνοτροφικού κλάδου έχει στρατηγικά επιλέξει η Τράπεζα Πειραιώς, καθώς αναγνωρίζει ότι αποτελεί προτεραιότητα, με σκοπό την ενίσχυση της αυτάρκειας της Ελλάδας σε κρέας και γαλακτοκομικά προϊόντα και την υποστήριξη της εξωστρέφειας του κλάδου.

Στο πλαίσιο αυτό συμμετέχει στη 10η Διεθνή Eκθεση Zootechnia 2017, που πραγματοποιείται έως την Κυριακή, στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Στο περίπτερο της Τράπεζας Πειραιώς, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν για τις πρωτοβουλίες και τις δράσεις που έχει αναλάβει, με σκοπό την επίλυση των δομικών προβλημάτων του κλάδου και δη του υψηλού κόστους εκτροφής.

Στο Πρόγραμμα Συμβολαιακής Κτηνοτροφίας περισσότεροι από 1.000 κτηνοτρόφοι από όλη τη χώρα έχουν αξιοποιήσει μέχρι σήμερα τη συμφωνία αμοιβαίας εμπιστοσύνης με 26 Συνεταιρισμούς/επιχειρήσεις παραδίδοντάς τους τα προϊόντα τους.

Χρηματοδότης

Η Τράπεζα Πειραιώς είναι ο χρηματοδότης και ο συντονιστής της συμφωνίας αυτής, καθώς συνάπτει δανειακή σχέση, με τον Συνεταιρισμό/επιχείρηση εγκρίνοντάς του κεφάλαιο κίνησης για αγορά πρώτης ύλης από τους κτηνοτρόφους και τον κτηνοτρόφο, που συνάπτει συμβόλαιο με τον αγοραστή, του χορηγεί πίστωση μέσω της Κάρτας Συμβολαιακής Κτηνοτροφίας, για κάλυψη των αναγκών εκτροφής του ζωικού πληθυσμού, όπως αγορά ζωοτροφών, καυσίμων, εξόφληση ασφαλιστικών εισφορών κ.λπ.

Με την Κάρτα Αγρότη της Τράπεζας Πειραιώς, το 2016 δεκάδες χιλιάδες παραγωγοί διευκολύνθηκαν, καθώς τους χορηγήθηκε άμεσα ένα διαθέσιμο ποσό συνδεδεμένο με την ετήσια επιδότηση, για την κάλυψη των παραγωγικών δαπανών.

Παράλληλα, η Τράπεζα προσφέρει μια σειρά δανειακών προϊόντων, όπως: το Ανοικτό Δάνειο Αγροτών, το Δάνειο Αγοράς Εξοπλισμού, το Δάνειο Αγοράς Γης, και το ειδικό χρηματοδοτικό πρόγραμμα για Νέους & Νεοεισερχόμενους Αγρότες.

Επίσης, μέσω της θυγατρικής της, Πειραιώς Leasing, προσφέρει το Πρόγραμμα Χρηματοδοτικής Μίσθωσης (Leasing) Εξοπλισμού και Επαγγελματικών Οχημάτων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου