ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πόλεμος στη Δικαιοσύνη: Και το Ελεγκτικό Συνέδριο κατά της αλλαγής ορίων συνταξιοδότησης

πόλεμος-στη-δικαιοσύνη-και-το-ελεγκτι-591917

Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται ο πόλεμος στη Δικαιοσύνη με αφορμή την πρόταση για αύξηση των ορίων αποχώρησης από το δικαστικό σώμα, που σήμερα είναι το 67ο έτος.

Μετά την Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων και την Ενωση Δικαστών του ΣτΕ, άλλη μία δικαστική συνδικαλιστική ένωση λέει “όχι” στην πρόταση της προέδρου του Αρείου Πάγου για αύξηση των ορίων ηλικίας

Όπως έγινε γνωστό, η κ. Θάνου έχει συγκαλέσει τη διοικητική ολομέλεια του Αρείου Πάγου για το θέμα αυτό την Πέμπτη, και με ανακοίνωσή της υπεραμύνεται του δικαιώματος των ανώτατων δικαστών να εκφράσουν την νομική τους άποψη γι’ αυτό το θέμα που άλλωστε αφορά τους ίδιους. Πάντως, η ένωση δικαστών λειτουργών του Ελεγκτικού Συνεδρίου, με ανακοίνωσή της εμμένει ότι το Σύνταγμα είναι σαφές, και πως οποιαδήποτε αλλαγή των ηλικιακών ορίων αποχώρησης των δικαστών, μπορεί να γίνει μόνο με αναθεώρηση.

«Η Ένωση Δικαστικών Λειτουργών του Ελεγκτικού Συνεδρίου, με αφορμή την¨εκ νέου ανακίνηση του ζητήματος που αφορά στο οριζόμενο από το Σύνταγμα όριο ηλικίας αποχώρησης των δικαστών από την ενεργό υπηρεσία, υπενθυμίζει, όπως άλλωστε είχε διατυπώσει και σε προγενέστερη κοινή ανακοίνωση που συνυπέγραψε στις 11.10.2016 με την Ένωση Δικαστών του Συμβουλίου της Επικρατείας και την Ένωση Διοικητικών Δικαστών, ότι τροποποιήσεις στο σαφές και μη επιδεχόμενο αμφισβήτησης περιεχόμενο της διάταξης του άρθρου 88 παρ. 5 του Συντάγματος μπορεί να γίνουν μόνο στο πλαίσιο συνταγματικής αναθεώρησης και οποιαδήποτε άλλη πρωτοβουλία ή ενέργεια που στοχεύει στην προώθηση διαφορετικού νοήματος στη διάταξη αυτή είναι ευθέως αντισυνταγματική».

Η απάντηση της Βασιλική Θάνου
Την ίδια ώρα, η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου με ανακοίνωσή της ζητά από τις συνδικαλιστικές ενώσεις καθώς και άλλους φορείς να αφήσουν τους δικαστές να εκφράσουν ελεύθερα την άποψή τους στη διοικητική ολομέλεια που έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη, μετά από αίτημα της συντριπτικής πλειοψηφίας των δικαστών όπως λέει.

Πηγή: iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου