Στην ...κατάψυξη 75.000 αιτήσεις συνταξιοδότησης

Τελευταία ενημέρωση: 2017-01-20, 09:52:04
Στην ...κατάψυξη 75.000 αιτήσεις συνταξιοδότησης

Στην... κατάψυξη βρίσκονται εδώ και εννέα μήνες οι 75.000 οριστικές, μειωμένες συντάξεις του νόμου Κατρούγκαλου.

Πιο συγκεκριμένα, όσοι υπέβαλαν αίτηση συνταξιοδότησης από τον περασμένο Μάιο και μετά, υποχρεώνονται να ζουν με τις μισές, προσωρινές, συντάξεις!

Σύμφωνα με δημοσίευμα των «Νέων», για τον υπολογισμό των νέων συντάξεων αλλά και για τον επανυπολογισμό των καταβαλλομένων απαιτείται και ο συντελεστής αναπροσαρμογής των μισθών από το 2002 και μετά, ο οποίος αποτελεί σημαντική παράμετρο (προστατεύει τις συντάξεις από περαιτέρω μείωση). Η δε Ελληνική Στατιστική Αρχή ακόμα αναζητεί τον μαθηματικό τύπο.

Στο ΙΚΑ η μέση αναμονή φθάνει στους 12 μήνες, όμως υπάρχουν και ακραίες περιπτώσεις όπου ο ασφαλισμένος μπορεί να περιμένει και 3 χρόνια.

Ένας από τους σημαντικότερους λόγους της καθυστέρησης είναι η μείωση του προσωπικού στα ασφαλιστικά ταμεία, το δαιδαλώδες και κατά συνέπεια χρονοβόρο σύστημα, αλλά και η έλλειψη οργανωμένων πληροφορικών συστημάτων.

Σημειώνεται ότι έως τον Οκτώβριο της τρέχουσας χρονιάς το υπουργείο Εργασίας σχεδιάζει να έχει εξοφλήσει το σύνολο των 95.000 εκκρεμών αιτήσεων κύριας σύνταξης που υπάρχουν, κατά προσέγγιση, σήμερα.

 


Πηγή:  iefimerida.gr
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
5
+
2
=