Ουρές στο κρύο για το βοήθημα και το ψαλιδισμένο ΕΚΑΣ

Τελευταία ενημέρωση: 2016-12-22, 10:09:03
Ουρές στο κρύο για το βοήθημα και το ψαλιδισμένο ΕΚΑΣ

Σκηνές ντροπής διαδραματίζονται μπροστά από τις τράπεζες. Εκατοντάδες συνταξιούχοι, στο κρύο σχηματίζουν από τα ξημερώματα ουρές έξω από τις τράπεζες για να λάβουν το  ψαλιδισμένο ΕΚΑΣ, το εφάπαξ βοήθημα και τη σύνταξή τους. 

Δικαιούχοι του εφάπαξ βοηθήματος είναι οι συνταξιούχοι όλων των ασφαλιστικών ταμείων και του Δημοσίου, των οποίων το άθροισμα της κύριας και επικουρικής σύνταξης του Δεκεμβρίου 2016, μετά την παρακράτηση εισφοράς υγιεινομικής περίθαλψης, δεν ξεπερνά τα 850 ευρώ. Το ποσό που αναλογεί στον κάθε χαμηλοσυνταξιούχου, καθορίζεται από το ίδιο άθροισμα κύριας και επικουρικής και ισοδυναμεί με τη διαφορά από τα 850 ευρώ, εφόσον το ποσό υπερβαίνει τα 300 ευρώ. Στην περίπτωση που το άθροισμα είναι μικρότερο των 300 ευρώ, τότε το ποσό καθορίζεται στα 300 ευρώ.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Εργασίας, πρακτικά αυτό σημαίνει ότι αν η διαφορά είναι μικρότερη του ποσού των 300 ευρώ, ο δικαιούχος λαμβάνει 300 ευρώ. Για παράδειγμα συνταξιούχος με αποδοχές αθροιστικά 700 ευρώ θα λάβει 300 ευρώ, ενώ αν κάποιος έχει συντάξιμες αποδοχές 250 ευρώ, θα εισπράξει 600 ευρώ κι εκείνος με συντάξιμες αποδοχές 500 ευρώ, θα εισπράξει 350 ευρώ.

Όπως ανακοίνωσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός, το συνολικό ποσό ανέρχεται στα 617 εκατομμύρια ευρώ, ενώ οι δικαιούχοι είναι περίπου 1,6 εκατομμύρια συνταξιούχοι.

(thetoc.gr)

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
2
+
8
=