ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πληρώστε τα τανκς με καρπούζια!

πληρώστε-τα-τανκς-με-καρπούζια-851206

Με ελληνικά, κυρίως αγροτικά, προϊόντα ξεχρεώστε τα όπλα που σας έχουμε πουλήσει, φέρεται να λέει ο Βλαντιμίρ Πούτιν με επιστολή που απέστειλε στον Γ. Παπανδρέου, σύμφωνα με δημοσίευμα του DefenceNet.gr.
Ο Ρώσος πρωθυπουργός αναφέρεται στην αποπληρωμή μέρους του προγράμματος, διακρατικής συμφωνίας προμήθειας των 420 (+30 option) τεθωρακισμένων οχημάτων μάχης BMP-3HEL αξίας 1,3 δισ. ευρώ.
Το ίδιο δημοσίευμα επικαλείται πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες ο Έλληνας υπουργός Εθνικής Άμυνας επιβεβαίωσε την αποφασιστικότητα της ελληνικής πλευράς για να προχωρήσει στην υλοποίηση της συμφωνίας, αξιολόγησε θετικά το περιεχόμενο της συγκεκριμένης πρότασης και συμφωνήθηκε η επανενεργοποίηση της επιτροπής διαπραγματεύσεων.
Είναι η πρώτη φορά που θα συνδεθεί ένα αμυντικό πρόγραμμα με την ανταλλαγή προϊόντων ως επί τω πλείστον της αγροτικής παραγωγής, αναφέρει το ίδιο δημοσίευμα.
Η μόνη φορά που είχε συμβεί στο παρελθόν κάτι ανάλογο -υπό την μορφή αντισταθμιστικών ωφελημάτων- ήταν η προμήθεια των 40 γαλλικών Mirage 2000EGM/BGM το 1986.
Σύμφωνα με το DefenceNet.gr, υψηλόβαθμη ρωσική αντιπροσωπεία, υπό τον Ρώσο «αρχιτέκτονα» των εξαγωγών αμυντικού υλικού Μ. Δημήτριεφ, επισκέφθηκε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και είχε συνάντηση με τον υπουργό Ευάγγελο Βενιζέλο, τον οποίο ενημέρωσαν για το περιεχόμενο της νέας ρωσικής πρότασης.
Όπως αναφέρεται, η ρωσική πλευρά έχει αποδεχθεί να μην υπάρξουν εκταμιεύσεις για το πρόγραμμα εντός του 2010, αλλά ζητά να «σφραγιστεί» το πρόγραμμα μέχρι το τέλος του έτους, κάτι που φαίνεται ότι η ελληνική πλευρά θα κάνει δεκτό.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου