ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μπλόκαραν οι ΑΝΕΛ ρύθμιση της Υφ. Οικονομικών, Κ.Παπανάτσιου

μπλόκαραν-οι-ανελ-ρύθμιση-της-υφ-οικον-648490

Μια ρύθμιση της νέας υφυπουργού Οικονομικών Κ. Παπανάτσιου που προέβλεπε προσκόμιση φορολογικής ενημερότητας στο αρμόδιο ειρηνοδικείο από τους οικοδομικούς συνεταιρισμούς, προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία εναρμόνισης των καταστατικών τους, μπλόκαραν οι ΑΝΕΛ και την εξανάγκασαν να την αποσύρει.

Ενστάσεις είχαν εκφράσει και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι ωστόσο την ώρα της ψηφοφορίας υπερψήφισαν.

Τον τόνο έδωσε εκ μέρους των ΑΝΕΛ, ο κ. Δημ. Καμμένος λέγοτνας «Θα πρέπει να μη ζητήσουμε φορολογική ενημερότητα τώρα από τους οικοδομικούς συνεταιρισμούς, γιατί θα μπλέξουμε. Ας κάτσει η ελληνική κυβέρνηση, εμείς κυβερνάμε, μαζί με την Αντιπολίτευση να βρούμε μια λύση με προτάσεις».

Παράλληλα, επικαλούμενος το γεγονός ότι στο ίδιο νομοσχέδιο συμπεριληφθεί τροπολογία που παρέχει ως το τέλος του προσεχούς Φεβρουαρίου φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα στο Μέγαρο Μουσικής, είπε: «Δεν μπορεί στο ίδιο νομοσχέδιο να χαρίζουμε φορολογική ενημερότητα στο Μέγαρο και να ζητάμε φορολογική ενημερότητα από τους ανθρώπους που δεν φταίνε σε τίποτα».

Αντίστοιχες ενστάσεις είχαν διατυπώσει όλα τα κόμματα αλλά η στάση των ΑΝΕΛ ήταν καταλυτική για να δηλώσει ο έκανε τον πρόεδρο της Επιτροπής Μ. Μπαλαούρας: «Το άρθρο δεν γίνεται δεκτό και δεν παραπέμπεται στην Ολομέλεια».

(thetoc.gr)

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου