ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Βρυξέλλες: Αποσύρονται οι Βέλγοι εμπειρογνώμονες από τα ελληνικά νησιά

βρυξέλλες-αποσύρονται-οι-βέλγοι-εμπε-653463

Την άμεση απόσυρση των Βέλγων εμπειρογνωμόνων που έχουν σταλεί στα ελληνικά νησιά για να βοηθήσουν στην καταγραφή και την ταυτοποίηση των προσφύγων φέρεται να αποφάσισε ο υφυπουργός Μετανάστευσης του Βελγίου και στέλεχος του ακροδεξιού κόμματος N-VA, Tέο Φράνκεν, με το αιτιολογικό ότι κινδυνεύει η σωματική τους ακεραιότητα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα στη βελγική εφημερίδα «De Standaard», υπό τον τίτλο «Ο Φράνκεν παίρνει πίσω τους ειδικούς για θέματα ασύλου που βρίσκονται στην Ελλάδα», επισημαίνεται ότι «η κατάσταση στα ελληνικά νησιά πάει από το κακό στο χειρότερα». Μάλιστα, στο ίδιο κείμενο γίνεται λόγος και για μια επιστολή που εστάλη στον Γ. Μουζάλα από τον Βέλγο αξιωματούχο στην οποία εκφράζεται ο φόβος πως «είναι θέμα χρόνου μέχρι κάποιος από τους ειδικούς να τραυματιστεί σοβαρά, κάτι που πρέπει με κάθε κόστος να αποφευχθεί». Για τον λόγο αυτό ζήτησε επιπλέον αστυνομική δύναμη, κατάρτιση ενός σχεδίου ασφαλείας και μεταφορά των γραφείων προκειμένου να προστατευτούν οι εργαζόμενοι.

Ο 38χρονος Τέο Φράνκεν θεωρείται φίλα προσκείμενος στην ακροδεξιά πτέρυγα του εθνικιστικού κόμματος της Φλάνδρας N-VA που συμμετέχει στη βελγική κυβέρνηση. Έγινε ιδιαίτερα γνωστός όταν πέντε ημέρες μετά την ορκωμοσία του, τον Οκτώβριο του 2014, αναγκάστηκε να ζητήσει συγνώμη για την παρουσία του στα 90 γενέθλια του Βέλγου φιλοναζιστή και συνεργάτη των Γερμανών κατά τη διάρκεια της Κατοχής, Μπομπ Μας.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου