ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σπάνε ομόλογα για να πληρώσουν τις επικουρικές συντάξεις

σπάνε-ομόλογα-για-να-πληρώσουν-τις-επι-659342

Σε αλλεπάλληλες ρευστοποιήσεις ομολόγων, συνολικού ύψους 300 εκατομμυρίων, έχει προχωρήσει από την αρχή του έτους το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ) για να πληρώσει συντάξεις, παρά τη μείωσή τους.

Αυτό αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας “Ελεύθερος Τύπος” προσθέτοντας πως το μεγαλύτερο ποσό από την περιουσία του Ταμείου, που εξανεμίζεται μήνα με το μήνα, αφορά σε ρευστοποίηση ομολόγων 205 εκατ. ευρώ από τότε που ξεκίνησαν οι περικοπές στις συντάξεις!

Σύμφωνα με τις αποφάσεις που έλαβε η Διοίκηση του ΕΤΕΑ και δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα, από το σπάσιμο των ομολόγων αξίας 205 εκατ. ευρώ:

  • Τα 55 εκατ. ευρώ έσπασαν για να πληρωθούν οι συντάξεις του Ιουλίου.
  • Τα 30 εκατ. ευρώ ρευστοποιήθηκαν για να πληρωθούν οι συντάξεις του Αυγούστου, που ήταν και ο πρώτος μήνας των μειώσεων.
  • Τα 50 εκατ. ευρώ ομολόγων έσπασαν για να πληρωθούν οι συντάξεις του Νοεμβρίου, που ήταν ο πρώτος μήνας των αναδρομικών μειώσεων κατά 50 ευρώ από κάθε σύνταξη.
  • Τα 70 εκατ. ευρώ θα ρευστοποιηθούν με νέα -χθεσινή- απόφαση του Ταμείου για να πληρωθούν οι επικουρικές συντάξεις του Δεκεμβρίου (καθώς λείπουν 45 εκατ. ευρώ) και οι συντάξεις του Ιανουαρίου του 2017, από τις οποίες λείπουν 25 εκατ. ευρώ.

Στα 205 εκατ. ευρώ ομολόγων που εξαφανίστηκαν από τα αποθεματικά του ΕΤΕΑ προστίθενται άλλα 90 εκατ. ευρώ που έσπασαν τον Φεβρουάριο του 2016 για να πληρωθούν και πάλι οι συντάξεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου