ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εκπαιδευτικοί κινδυνεύουν να χάσουν τη σύνταξη

εκπαιδευτικοί-κινδυνεύουν-να-χάσουν-789459

Σε σοβαρό ατόπημα φαίνεται ότι υπέπεσε το υπουργείο Παιδείας, καθώς όπως προικύπτει αρκετοί εκπαιδευτικοί οι οποίοι παραιτήθηκαν για να μην μειωθούν οι συντάξεις τους, κινδυνεύουν να μην πάρουν σύνταξη.

“Θύματα”, έπεσαν πάνω από 1400 εκπαιδευτικοί

Συγκεκριμένα, υπήρχαν δύο διατάξεις οι οποίες ψηφίστηκαν προκειμένου να απαλλαγούν οι εκπαιδευτικοί από τις μειώσεις συντάξεων που προβλέπονται στο νόμο Κατρούγκαλου. Ωστόσο οι ρυθμίσεις αυτές δεν θα ισχύσουν και εάν οι εκπαιδευτικοί έως και αύριο 31/08/2016, κινδυνεύουν να μην πάρουν σύνταξη και εάν εντέλει την πάρουν θα είναι ψαλιδισμένη, αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος.

Σύμφωνα με εσωτερικό έγγραφο που εστάλη στις 25 Αυγούστου στις περιφερειακές διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ο Νίκος Φίλης, ζητεί από τους εκπαιδευτικούς να ανακαλέσουν τις παραιτήσεις τους μέχρι την Τετάρτη 31/08/2016, ενώ κάνει λόγο για ουσιώδη πλάνη. Παράλληλα, το έγγραφο τονίζει ότι όσοι παραιτήθηκαν έως τις 12 Μαϊου αλλά συμπληρώνουν συνταξιοδοτικές προϋποθέσεις έως τις 13 Μαϊου θα πρέπει να τις ανακαλέοσυν τους γιατί το διάστημα μετά τις 13 Μαϊου δεν θεωρείται συντάξιμος χρόνος και αν εάν δεν επιστρέψουν στις θέσεις τους θα θεωρηθεί ότι δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για σύνταξη.

‘’Θύματα’’, έπεσαν πάνω από 1400 εκπαιδευτικοί και τώρα θα πρέπει να ανακαλέσουν τις παραιτήσεις τους μεσα σε λίγες ώρες, αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου