ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Moody’s: Παραμένει η αβεβαιότητα στην Ελλάδα- Στο 0,7% η ύφεση το 2016

moodys-παραμένει-η-αβεβαιότητα-στην-ελλάδ-816731

Παρά την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος αξιολόγησης ο οίκος αξιολόγησης Moody’s βλέπει αυξημένους κινδύνους για την ελληνική οικονομία, που σχετίζονται τόσο με την ικανότητα εφαρμογής των νομοθετημένων μέτρων όσο και με την ισχνή πλειοψηφία της κυβέρνησης.

Οπως αναφέρεται στην έκθεση του οίκου αξιολόγησης η ελληνική οικονομία και το 2016 θα παραμείνει σε ύφεση, την οποία εκτιμά στο 0,7% ενώ το 2017 θα περάσει σε ρυθμούς ανάπτυξης της τάξης του 1,8%. Οι συνθήκες στην Ελλάδα έχουν σταθεροποιηθεί με το τρίτο πρόγραμμα βοήθειας και στηρίζουν τη σταθερή προοπτική του ελληνικού αξιόχρεου Caa3, αναφέρει ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody’s .

Ωστόσο, σημειώνει ότι οι κίνδυνοι εφαρμογής που συνδέονται με τους όρους του προγράμματος είναι ακόμα υψηλοί, «υπογραμμίζοντας τις οικονομικές και δημοσιονομικές προκλήσεις της χώρας».

«To αποτέλεσμα των εκλογών του Σεπτεμβρίου 2015 και η επιτυχής ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης του τρίτου προγράμματος βοήθειας τον Ιούνιο σημαίνουν ότι ο κίνδυνος σεναρίων που συνεπάγονται είτε ένα αδιέξοδο με τους επίσημους πιστωτές και/ή μία βαθύτερη ύφεση λόγω παρατεταμένης αβεβαιότητας, έχει κάπως υποχωρήσει», αναφέρει ο Moody’s.

«Ο οίκος αναμένει ότι το χρέος της Γενικής Κυβέρνησης θα κορυφωθεί φέτος στο 182,8% του ΑΕΠ. Αν και το επίπεδο αυτό είναι υψηλό, η διάρθρωση του ελληνικού δημόσιου χρέους και των απαιτήσεων για την εξυπηρέτησή του παραμένουν ευνοϊκές», σημειώνεται στην έκθεση.

Πηγή: iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου