ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οικονομικό Επιμελητήριο: Πότε θα ανοίξει το Taxisnet για τα νομικά πρόσωπα;

οικονομικό-επιμελητήριο-πότε-θα-ανοί-839433

Άμεση ενημέρωση από το υπουργείο Οικονομικών και τη γενική γραμματεία Δημοσίων Εσόδων σχετικά με το άνοιγμα της εφαρμογής του TAXISNET για την υποβολή των δηλώσεων των νομικών προσώπων, καθώς και για τις ενέργειές τους, σχετικά με τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στην υποβολή των δηλώσεων των φυσικών προσώπων, που έχουν εισοδήματα από την άσκηση επιχειρηματικής δραστηριότητας, ζητά με σχετική επιστολή τού προέδρου του, Κωνσταντίνου Κόλλια, το Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδος.

Όπως αναφέρει, παραμένει πάντα υπέρ της πιστής τήρησης των προβλεπόμενων εκ του νόμου χρονοδιαγραμμάτων, τα οποία όμως, από τη στιγμή που δεν τηρούνται, δημιουργούν σημαντικά προβλήματα στη λειτουργία των επιχειρήσεων και προκαλούν ταλαιπωρία στους φορολογούμενους.

Συγκεκριμένα στην επιστολή σημειώνονται τα εξής: “Σύμφωνα με το άρθρο 68 του Ν. 4172/2013 «Φορολογία εισοδήματος, επείγοντα μέτρα εφαρμογής του N. 4046/2012, του Ν. 4093/2012 και του Ν. 4127/2013 και άλλες διατάξεις», η δήλωση φορολογίας εισοδήματος νομικών προσώπων και νομικών οντοτήτων υποβάλλεται μέχρι και την τελευταία ημέρα του έκτου μήνα από το τέλος του φορολογικού έτους, δηλαδή για το έτος 2015 μέχρι και την Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016. Μέχρι και σήμερα το σύστημα του TAXISNET δεν έχει ανοίξει για την υποβολή των παραπάνω δηλώσεων και δεν έχει γίνει ακόμη γνωστός ο χρόνος έναρξης λειτουργίας της ηλεκτρονικής εφαρμογής, με αποτέλεσμα να δημιουργείται σύγχυση και ανασφάλεια στις επιχειρήσεις και στους λογιστές – φοροτεχνικούς. Η αδυναμία της υποβολής των δηλώσεων των νομικών προσώπων λόγω της δυσπραγίας του υπουργείου Οικονομικών έχει αντίκτυπο και σε άλλες δραστηριότητες των επιχειρήσεων, όπως, λόγω έλλειψης οικονομικών στοιχείων για την χρήση του 2015, επιχειρήσεις να μην μπορούν να χρησιμοποιήσουν κρίσιμα στοιχεία, αναγκαία για την υποβολή αιτήσεων στα προγράμματα “Αναβάθμιση πολύ μικρών & μικρών επιχειρήσεων” και “Ενίσχυση τουριστικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων (ΜΜΕ)” του ΕΣΠΑ 2014-2020″.

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου